Zachte zakjes

Toen Griet en Annick in oktober een feestje gaven om de publicatie van hun boek Stof voor durf het zelvers 3 te vieren kon ik daar natuurlijk niet met lege handen naartoe gaan. Omdat ritstasjes altijd van pas komen en leuk & redelijk foolproof zijn om te maken, naaide ik twee exemplaren in mekaar voor de gevierde auteurs. De stoffen kwamen gewoon uit de voorraad en waren snel gekozen.

Voor de buitenkant koos ik een heel zacht, bruin nep bont. Ooit zonder reden gekocht bij Den Boom in Lier en echt van een mooie kwaliteit. Omdat de stof zo diep van kleur is wel wat moeilijker te fotograferen spijtig genoeg.

Voor de binnenkant gebruikte ik doodgewoon katoen; voor mij nog steeds de beste optie om een voering van te maken. In de kast vond ik een streepje (ik denk een stof van Hampton Bays of Baton Rouge van bijna 15 jaar geleden) en een stipje (Allinvent). De ritsen zijn kringloopvondsten en de uiteinden ervan werkte ik af met kleine stukjes soepel leer. Van datzelfde leer naaide ik ook twee korte hengsels die ik mee tussen de naden naaide.

Om de rits er netjes in te zetten zonder dat er stukjes nep bont tussen de tandjes zou geraken, gebruikte ik hier de kale zelfkant om de rits aan vast te zetten.

En omdat tasjes gemaakt zijn om te vullen, werden ze al voorzien van wat lekkers.

1 Response
  • Griet
    februari 6, 2018

    Ik ben daar zo hartstikke blij mee. Ik hou zo van fluffie en jouw werk, daar kan ik niet aan tippen. Dankjewel! Xxxx

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.