Twee sjaals in alpaca bouclé

Bijna een jaar geleden kwamen De Pronte Priemen voor de eerste keer samen en toen kwam ik niet verder dan het breien van een proeflapje. Voor onze tweede bijeenkomst wou ik toch met iets deftigs bezig zijn en koos ik om een sjaal te breien. Een zeer eenvoudige sjaal weliswaar, maar voor een breiamateur als ik, deftig genoeg. Bij Polkadotjes zag ik eerder al een prachtige, zachte en erg lange sjaal en dat leek me wel een projectje dat ik zou aankunnen.

Ik bestelde een doos vol heerlijk zachte alpaca bouclé wol: 8 bollen roze wol die ik zou breien en 8 bollen blauwe wol die mijn moeder in een sjaal zou omtoveren. Na héél lang breien (het is toch niet echt mijn ding) was de roze sjaal die ik als nieuwjaarscadeau voor mijn meter maakte eindelijk af. Echt goed gelukt is die niet (ik twijfelde heel erg om hem af te geven) want er zitten best een aantal fouten in. Zo is er spontaan en onwetend op verschillende plekken zowel gemeerderd als geminderd wat een niet zo’n rechte rand aan het breisel geeft. Een beetje slordig , maar niet te opvallend wanneer je hem draagt volgens mijn moeder.

De blauwe sjaal die mijn moeder voor mij maakte is een pak deftiger en mooier gebreid. Iets waar ik alleen maar jaloers op kan zijn. Ik werkte de roze sjaal nog af met een van mijn labels, hoewel ik die liever op het betere exemplaar had genaaid. Uiteindelijk bleek mijn meter toch heel content met haar cadeau en dat is ten slotte wat telt. En aangezien ook ik meer dan tevreden ben met mijn nieuwe sjaal, laat ik die hier met veel graagte zien. Merci, Bobonne!

sjaal op stoel

blauwe sjaal

sjaal met label

 

Roze sjaal: 8 bollen DROPS Alpaca Bouclé kleur 3250 – 50 steken – rechts – met dubbele draad – breinaald 7

Blauwe sjaal: 8 bollen DROPS Alpaca Bouclé kleur 7402 – 40 steken – rechts – met dubbele draad – breinaald 7

Andere voorbeelden hier, hier en hier

10 Responses
 • Lies
  januari 22, 2017

  ow, die zien er zo zacht uit, en schoon dat ook. Handwerk mag best een beetje imperfect zijn vind ik, die perfecte labeltjes camoufleren die foutjes ruimschoots. Hartje voor je sjaals!

 • withlovebyeva
  januari 22, 2017

  Met zo’n label ziet zelfs de scheefste sjaal er professioneel uit. En ik zie geen foutjes, dus dat is dubbel professioneel. Wat een heerlijke sjaals zeg. Ik ben bezig aan mijn tweede trui en verlang eigenlijk ook naar een simpel rechtdoorproject. En naar nog eens Pronte Priemen ook, eigenlijk. Als mijn lijf weer eens meewil.

 • Linda Cambre
  januari 22, 2017

  En de meter is er heel blij mee ! Het is een prachtexemplaar! Fier op mijn metekind!

 • Sofie
  januari 22, 2017

  Als ik ze zie denk ik op slag: ‘Zo ééntje wil ik ook!’ Ze zien er ook zo lekker knus en warm uit …

 • eva maria
  januari 23, 2017

  Zalig schoon gij! Die foutjes zijn inderdaad volledig onzichtbaar als je zo’n sjaal draagt, dus geen probleem toch?

 • hanne
  januari 23, 2017

  Breigoesting: Check! Priemen en wol: Check! Tijd voor de Pronte Priemen, en deze keer ga ik echt mijn best doen om erbij te zijn!

 • MonDepot
  januari 23, 2017

  De zachtheid spat er van af.

 • De PretKat
  januari 24, 2017

  Supermooi! Zo’n zachte en fluffy sjaal!

 • Kelly
  januari 25, 2017

  Die garenkeuze maakt de foutjes quasi onzichtbaar! Mooie sjaals! 🙂

 • jochapeau
  januari 26, 2017

  Zaaaaaalig om in weg te duiken !

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.