twee pennenzakken uit (upcycled) leer

Zondag werden hier de laatste kerstcadeaus en nieuwjaarsbrieven uitgewisseld en bij die cadeaus was er ook eentje voor de beste vriendin. Na tal van jobomzwervingen, zwangerschappen en reizen, heeft ze eindelijk een job gevonden die haar perfect past; namelijk die van juf. Daarom vond ik het wel gepast om haar een typisch juffencadeau te geven: een pennenzak. Ik koos voor een eenvoudig model in leer, zonder voering en met een opvallende, contrasterende rits.

Ook al kennen we mekaar al meer dan 20 jaar, toch vind ik het soms nog moeilijk om iets voor haar te kiezen aangezien onze stijl wel heel erg verschillend is. Waar ik steevast kies voor sobere kleuren en simpele prints, gaat zij resoluut voor kleur en vrolijkheid. Ik had nog een boterzacht stuk oranje-geel leer liggen (stalen van een zetelfabrikant) en ook aan ritsen ontbrak het mij niet, alleen een goede kleurencombinatie vinden, lag mij wat moeilijker. De donkerrode rits was mijn favoriet (ook op Instagram) maar de metalen tanden vond ik net iets te groot en dus ging ik voor mijn all time favourite donkerblauw.

De pennenzak zat snel in mekaar, maar bleek toch twee minpunten te hebben. Ten eerste was ik vergeten langs de rits door te stikken, waardoor het er nogal slordig uitzag en ten tweede was hij net iets te kort voor de gepersonaliseerde potloden die ik had besteld. Dat kon beter en daarom maakte ik een tweede exemplaar in rood en geel waarbij voorgenoemde problemen werden verholpen (misschien zelfs iets te goed want de pennenzak is nu in verhouding een beetje te lang). Nog een gom en slijper erbij en het cadeautje voor Juf Liene was klaar.

pennenzak pennenzak

pennenzak

pennenzakHuisvlijt was dit jaar wel de trend want ik kreeg op mijn beurt een prachtige handgemaakte klosjeskast cadeau van haar en haar zoon (mijn petekind). Kijk eens hoe chique!bobijnenkast

patroon: zelf getekend   *   leer en rits: tweedehands   *   potloden: Bookshell

13 Responses
 • eva maria
  januari 18, 2017

  Die klosjeskast man, ik zei het al: ge-wel-dig!
  En die pennenzakken zijn ook alweer de max, alsof ze uit de winkel komen. Love de potloden ook, zo een plezant idee!

 • Lies
  januari 18, 2017

  De klosjeskast is waarlijk een parel. Jouw pennenzakjes ook trouwens!

 • Sophie
  januari 18, 2017

  Zien er schitterend uit! Mooi met de contrasterende kleuren van de rits. Kan dit op een gewone naaimachine gemaakt worden, of heb je dan een speciale leernaald nodig?

  • Annelies
   januari 20, 2017

   Als je dit met een gewone naaimachine maakt, heb je zeker een leernaald nodig. Of het dan lukt, weet ik niet aangezien ik dit nog niet geprobeerd heb met een huishoudnaaimachine. Veel succes!

 • withlovebyeva
  januari 18, 2017

  Die kast, ja jong, dat is iets om jaloers op te zijn! Zo schoon en zo handig!

 • Laurence - Blanche85
  januari 18, 2017

  Fantastisch idee dat pennenzakje met gepersonaliseerde potloden! Ik pin het meteen! En helemaal verliefd op jouw klossenkast! lucky you!

 • Linda Cambre
  januari 18, 2017

  O wat jammer dat ik geen leerkracht meer ben …zo mooi weeral!
  Maar ja met zo’n goed lichtje op jouw naaimachine …
  Toch steeds echt benieuwd naar je prachtige unieke werken!
  Dikke proficiat !
  En o ja die prachtige sjaal komt echt goed van pas in deze vrieskou !

  • Annelies
   januari 20, 2017

   Ja, dat lichtje is geweldig! Wat een verschil met er voor, nogmaals bedankt!

   En ik ben blij te horen dat de sjaal in de smaak valt 🙂

 • els
  januari 19, 2017

  Wat een prachtige cadeaus!

 • Charlotte
  januari 21, 2017

  Schitterend, van de pennenzakken tot de kast! Zo inspirerdnd 🙂

 • Sonja
  januari 22, 2017

  Zo mooi! Ik ben benieuwd wat voor machine je gebruikt, ik werk zelf ook af en toe met leer op mijn Pfaff maar die vindt dat niet altijd leuk …

  • Annelies
   januari 22, 2017

   Ik maakte de pennenzakken met mijn industriële naaimachine, zoals je kan zien op de foto hierboven. Ik denk ook niet dat mijn gewone Pfaff dat leuk zou vinden om zo’n leer te stikken.

 • christine (creastine)
  januari 22, 2017

  Wat mooi gedaan, ik vind de kleuren heel mooi samen passen. En die potloden, hoe origineel! Misschien bestel ik die ook eens voor mezelf (als juf zijnde) 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.