TWEE LEREN RITSTASJES

Een paar maanden geleden kreeg ik een hele hoop mooie stofjes van een toffe madam en vandaag ben ik er eindelijk in geslaagd om voor haar een dankjewel-cadeautje te maken. Ik koos voor een eenvoudig tasje in lamsleer met een nieuwe rits van de kringloopwinkel. Voor de voering gebruikte ik een blauwe stof met bloemmotief uit de gekregen stapel. Ik draaide ze wel binnenstebuiten omdat de achterkant mooier was dan de goede kant.

Het patroontje tekende ik zelf nadat ik eerst de ritsuiteinden had afgewerkt. Zo wist ik perfect hoe lang de bovenzijde moest zijn. Ook hier weer gebruikte ik de werkwijze uit Zo geknipt!. Omdat ik met leer werkte, kon ik geen spelden gebruiken en kwamen mijn Wonder Clips goed van pas.

Het gouden tasje maakt ik al een tijdje geleden en is iets anders van vorm. Waar het patroon van het zwarte tasje taps loopt, is het patroon van het gouden exemplaar gewoon recht op recht. Dit geeft bij het eindresultaat een smallere bodem.

Het gouden tasje ga ik lekker voor mezelf houden en het andere gaat naar de gulle gever!

pouch3

pouch6

pouch7

19 Responses

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.