2 badcapes voor 2 meisjes

Deze zomer verwelkomden de buren hun eerste kindje: een dochtertje Vanessa. Dit verdient uiteraard een cadeautje en daarom maakte ik voor de mooie meid een superzachte badcape en twee bijhorende washandjes. De fuchsia stof komt van Les Tissus du Chien Vert en is de meest heerlijke, dikke badstof ooit. De bloemetjesstof is een vintage flanel die ik hier al eerder gebruikte.

Dit patroon diende als inspiratie, maar ik volgde de instructies niet helemaal. De rand van de badcape werkte ik af met een flanellen boordje en ik maakte echte washandjes in plaats van wasdoekjes. babycadeau-003

badcape roze-flanel

Niet alleen Vanessa zag het levenslicht, ook baby Juliette werd deze zomer geboren. Van haar mama kreeg ik in het begin van het jaar twee mega grote rollen kunstleer en omdat het ene plezier het andere waard is, gaf ik heel graag iets terug.

Dus ook de kleine Juliette kreeg een badcape. Eentje zonder bies, maar wel met een achterkant uit patchwork. De stoffen zijn een verzameling katoentjes in witte en blauwe tinten uit mijn stoffenkast, hun herkomst ken ik spijtig genoeg niet meer. Het pakje werd nog voorzien van een labeltje en kon dan de post op.

Welkom in de wereld, Juliette en Vanessa!

babycadeau-001

proficiat-wasinstructies

*******
Ondertussen werk ik hard verder aan de nieuwe site, maar spijtig genoeg gaat niet alles even vlot. Het meeste werk is al gedaan, alleen het importeren van al mijn oude blogberichten gaat niet. En met niet bedoel ik helemaal-langs-geen-kanten-nada-noppes-error-en-time-out-meldingen NIET. Een week ben ik er al mee bezig en mijn geduld is helemaal op aan het geraken! Ik probeerde al verschillende alternatieven en chatte met de helpdesk van mijn hostingprovider, maar zonder resultaat. Dus als iemand de gouden tip heeft, please let me know!!!!!! Zoals ik hierboven als schreef, het ene plezier is het andere waard, dus een beloning hoort er uiteraard bij!

2 Responses
  • Elisse
    oktober 2, 2016

    Mooi, wat een leuke stofjes! En haaaaa, wat ziet uw blog er geweldig uit, nu al! Goed werk zeg 🙂

  • fiekefatjerietjes
    oktober 6, 2016

    Je nieuwe plekje hier is prachtig, net zoals de badcape voor Juliette. De eerste weken vond ze in bad gaan vreselijk, nu is het alleen maar leuk en houdt ze enorm van spetteren en plonzen. Met het kouder wordende najaar in zicht zal deze cape goed van pas komen! Nog eens bedankt! 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.