Tova dress 2.0

De stof die zaterdag werd gekocht, werd zondag gewassen, verknipt en gestikt. Na de eerste poging in een teststofje, maakte ik opnieuw een Tova-dress, maar wel met een paar kleine aanpassingen. Om te beginnen maakte ik het kleedje een stukje korter om het als tuniek te dragen. Ik draag dat graag zo’n tuniek, het is een favoriet vestimentair onderdeel van mijn kleerkast.

 
 dsc_0168-2
 
Om het ‘patattenzakkerige’ effect een beetje te verminderen naaide ik twee smalle lintjes tussen het voor- en achterpand om achteraan te knopen.
 
 dsc_0178-3

 

Wat kitscherige kraaltjes maken het helemaal af.

 

 dsc_0173-3

 

Verder stikte ik nog twee zakken in de zijnaad, gemaakt van geruit katoen. Hiervoor volgde ik deze handleiding.
Van de vorige versie schiet na 1 wasbeurt nog maar weinig over (een combinatie van een flutstof en een te kort op de naad gestikte kraag) dus die is klaar voor de vuilbak, maar deze tweede Tova gaat zeker gedragen worden.  Ikke = content.
 
Patroon: Wiksten
Stof: Den Boom
Kralen: VeritasOndertussen droom ik nog wat verder over een  naaiclubke en aan de commentaren te lezen ben in niet de enige…   🙂

23 Responses

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.