TEXTIELBOX DOOR LOTTE MARTENS VOOR LECHAPERONUNLIMITED

Vorig jaar volgde ik een erg fijne workshop bij Lotte Martens en toen ik een tijdje geleden de vraag kreeg om een selectie stoffen van een nieuw project van haar mee in de kijker te zetten, moest ik geen twee keer nadenken. Niet alleen omdat ze erg mooie stoffen maakt, maar voornamelijk omdat ik grote bewondering heb voor wat ze doet. Ze werkt enorm hard om haar eigen bedrijf op te bouwen en dit in een niet voor de hand liggende sector. Dat verdient respect, y’all!

Het nieuwe project waarvan sprake, is een samenwerking met LECHAPERONunlimited en bestaat uit een textielbox met daarin 13 stoffen met verschillende kleuren, textuur en prints. Ik kreeg vier stoffen toegestuurd en maakte vier heel verschillende dingen.

De eerste twee stoffen werden echte knutselprojectjes en hiervoor werd het lijmpistool bovengehaald in plaats van de naaimachine.

boutonnière

Van het eerste stofje maakte ik een boutonnière. Het stevige vilt met gouden bedrukking komt mooi tot zijn recht en wat groene vilten blaadjes maken het geheel af.

Stof nummer twee werd omgetoverd tot strikjes om zo een paar simpele teenslippers te pimpen. Het imitatieleer leent zich hiervoor perfect en verwerkt erg gemakkelijk. Beetje werk, groots effect!

Textielbox collage 2

georg strikken

De andere twee lapjes gingen wel onder de naaimachine. De jersey stof werd geappliqueerd op een sweater. Mijn eerste gedachte was om de trui zelf te maken. Mijn tweede gedachte was ‘who am I kidding‘ en ik gebruikte vervolgens een grijze sweater uit mijn kleerkast. De grijze tinten en zilveren toetsen van de stoffen matchen perfect en het hart is zoals een hart hoort te zijn: groot.

Textielbox collage

Van het laatste lapje maakte ik de meest eenvoudige clutch ooit. Gewoon een reepje wegsnijden uit het midden, rits erin vast stikken en de vervolgens de onder- en zijkanten naaien. Geen voering, geen keergaten, geen gedoe en alle aandacht voor de prachtige stof.

clutch felt wool

Ondertussen gingen al verschillende andere bloggers aan de slag met de textielbox en deze creaties kan je vinden op hun blog: Petrol & Mint, Straightgrain, Hilde@home, Paspelpoezen, Compagnie M, Van Jansen, Remi & Henri, Ik ben Vink en With love by Eva.

Stoffen te koop bij LECHAPERONunlimited
Patroon strikken
Handleiding bloem
Met dank aan vader en Poppemie voor het poseren. 🙂18 Responses
 • Delphine Hoorelbeke
  mei 22, 2016

  leuke originele ideetjes voor deze lapjes stof die prachtig zijn maar waarvan ik het toch echt jammer vind dat er geen grotere afmetingen van bestaan

 • MamC
  mei 22, 2016

  Wat verwerkte je de stofjes origineel! Inderdaad jammer dat sommige lapjes niet groter zijn. Anderzijds maakt dat het ook net uitdagend om er een tof projectje voor te bedenken. ❤ voor de stof en een 10 voor jouw verwerking!

 • Lies:
  mei 22, 2016

  Mohow, zo show (alles).

 • eva maria
  mei 22, 2016

  Die slippers, die sweater, die clutch: ik wil!
  (En de boutonnière ook als ik een man was.)
  ❤️

 • Barbara
  mei 23, 2016

  heel erg leuk, en zo origineel wat je ermee deed! ik ben helemaal fan van de clutch en de slippers!!! en van de rest ook hoor, maar die twee spannen de kroon 🙂 echt tof!

 • Charlotte
  mei 23, 2016

  Ma zo leuk allemaal! Ik zou volledig blokkeren en geen gedacht hebben wat te moeten maken, moest ik zo'n vraag krijgen. Heel leuk gedaan allemaal! Vooral fan van de slippers!

 • Kelly - Ma vie en vert
  mei 23, 2016

  Ik was ze nog nergens tegengekomen (ik volg blijkbaar nog maar weinig naaiblogs tegenwoordig!), maar wauw wauw wauw, inderdaad! Fan van alles!

 • Paspelpoes Joke
  mei 23, 2016

  Z W A A R onder de indruk. Mah zo tof, en zo goed gevonden allemaal. Wat ben ik saahaai.

 • Woohoo
  mei 23, 2016

  Heel erg leuk en creatief!

 • JoChapeau
  mei 23, 2016

  Zo'n groots creatief brein ! Schitterende resultaten !

 • With love - by Eva
  mei 23, 2016

  Geweldig hoe creatief jij aan de slag ging! Helemaal out of the box, die eerste twee. En die laatste is zo. mooi.

 • Sarah De Baer
  mei 23, 2016

  Man, hoe origineel allemaal ! Supermooi ! Heel erg van van de trui en de clutch !

 • hilde@home
  mei 23, 2016

  die teenslippers… Zalig!!! Ook de andere projectjes zijn super!

 • Super origineel! Die slippers zijn geweldig!

 • Super origineel! Die slippers zijn geweldig!

 • valerie boone
  mei 24, 2016

  de clutch! voor mij aub! En ik ben geen tassennaaister, maar zoals jij het beschrijft: dat moet mij ook lukken.

 • Straight Grain
  mei 25, 2016

  Waw, Annelies! Wat een prachtige, creatieve stuks maakte jij met de stofjes. Die sweater zou mij wel passen denk ik :-p

 • Lunatiek
  mei 29, 2016

  Mah, geweldig!!! Vooral die teenslippers vind ik super!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.