SCHOON VAN VER, MAAR VER VAN SCHOON

Gisteren maakte ik, hoe kan het ook anders, weeral maar eens een tas. Ik had een idee in mijn hoofd en geen vast plan, ik wist enkel dat ik een tote bag in jeansstof wou maken met een leren vakje vooraan. De tas op zich was uiteraard geen probleem aangezien het om het meest eenvoudige oermodel van een tas gaat. Er kwam zelfs geen patroon aan te pas omdat ik de hoeken geplooid heb in plaats van ze uit te knippen en vervolgens te stikken.

De geplooide hoeken zette ik nadien extra vast met twee rivetjes aan elke kant. De buitenstof is omgekeerde jeansstof en voor de voering koos ik een fris vintage stofje van Ploegstoffen Holland. Net als bij haar was deze stof in een vorig leven een gordijn. Tot daar geen probleem.

“Hoewel ik -voor eeuwig en drie dagen- grote fan blijf van jeansstof lijkt me dit model in dik, grijs vilt ook wel iets hebben.”

De rest van de tas is minder geslaagd. Het leer dat ik gebruikte voor het vakje vooraan is een staal leer van een zetelwinkel en dat stikte ik vast met mijn gewone naaimachine. Geen strak plan, want ondanks een leernaald en bovenstransport is zowat de helft van de steken niet gelukt.

Voor de hengsels gebruikte ik redelijk dik naturel leer. Qua kleur een heel verschil met het vakje vooraan, maar naar verloop van tijd gaat dat toch nog verkleuren en donkerder worden, dus dat is geen probleem. Probleem is wel dat ik 1 kant van een hengsel teveel naar links zette. Niet erg opvallend, maar wel genoeg om mij aan te ergeren.

Omdat ik aan de zijkant kleine rivetjes in gun metal kleur zette, moest ik die lijn natuurlijk doortrekken en ze ook gebruiken voor de hengels. Mijn spindel is echter niet voorzien voor zulke kleine holnieten -dan moet ik eerst een andere stempel aankopen- met als gevolg dat er rond elk rivetje een afdruk staat van mijn te grote spindelstempel. (Zeg dat woord maar eens tien keer snel achter mekaar!)

Al bij al heeft de tas wel potentieel volgens mij, maar moet er nog serieus geschaafd worden aan de afwerking. Hoewel ik -voor eeuwig en drie dagen- grote fan blijf van jeansstof lijkt me dit model in dik, grijs vilt ook wel iets hebben. Op naar de volgende dus!

denim bag-001

denim bag-003

DSC_0738

denim bag

24 Responses
 • Lies:
  maart 21, 2016

  Keischoon, en niet alleen van ver zie ik op de dichtbij-foto's. Ik vind de spindelstempelrondjes zelfs mooi. Hartje voor deze tas, ik wacht nog efkes op de bijgeschaafde versie en die cursus rivetten inslaan!

 • Hanne
  maart 21, 2016

  Spindelwat? Ik vond het net tof zo, die afdrukken! Ik ben fan van je tas!

 • Vink
  maart 21, 2016

  Ik vind hem prachtig!!!

 • B - Naais
  maart 21, 2016

  Prachtig in zijn eenvoud!

 • Rosa
  maart 21, 2016

  Just stunning.

 • JoChapeau
  maart 21, 2016

  En toch blijven jouw tassen steeds opnieuw voor mij zoveel originaliteit uitstralen en kan ik alleen maar de schoon van ver én dichtbij beamen.

 • Zo streng voor je eigen creaties 🙂 ik vind hem echt wel geslaagd!

 • Fabienne
  maart 21, 2016

  Als je er van af wilt, weet je me te vinden 😉 I like! En benieuwd Naarden opvolger.

 • Mieke Jansen
  maart 21, 2016

  Ik sluit me aan bij de eerste reactie, ik vind die afdrukken juist schoon! Zware fan hier, ik hou van de combinatie van stoffen en texturen en kijk al uit naar de vilten versie!

 • TinneV(Naaisgerief)
  maart 21, 2016

  het feit dat je zo'n knappe dingen maakt, zal wel te maken hebben met je perfectionisme 😉

 • hotelmama
  maart 21, 2016

  We zijn altijd veel te streng voor onszelf, ik vind het een heel mooie tas!

 • linda cambré
  maart 21, 2016

  Wat een zelfevaluatie … het begin van alle wijsheid! En toch vind ik het een mooie tas !

 • Charlotte
  maart 22, 2016

  Jammer hoe we altijd zo streng zijn voor ons zelf. Ik doe dat ook altijd, tr wijl andere mensen de onvolmaaktheden in handwerk meestal niet opmerken.
  Ook hier, ik vind de tas super leuk! En de rondjes rond de rivetten, ik dacht dat dit een extra design element was. Dus kop op! Ik vind het een fantastische tas en zoals ik hier boven kan lezen ben ik niet de enige 🙂

 • With love - by Eva
  maart 22, 2016

  Al die “foutjes”, ik zie dat niet hoor! Cadeau geven dus. Aan mij bijvoorbeeld. 😉

 • MiaH
  maart 22, 2016

  Ik ben fan! Wou dat ik dat ook kon. En zoals Charlotte zegt : mensen merken meestal onvolmaaktheden bij handwerk niet op. Ze merken ze nog minder op bij lopende-band-produkten. De scheve of frutselende zomen die daar soms te zien zijn!
  Prachtige tas. Die rivetten blijven een raadsel voor mij 🙂

 • Majella Vandeputte
  maart 22, 2016

  Ook van dichtbij schoon …. je leert uit je fouten dat is het belangrijkste. Show díe tas mr want wij, jouw lezers, zouden dit vr jou met heel plezier doen

 • MamC
  maart 22, 2016

  Als je ervan af wilt…, ik vind hem supermooi!

 • Tialda
  maart 22, 2016

  Mooie tas! Eenvoud siert! Och en een volgende wordt nog weer mooier

 • Lunatiek
  maart 22, 2016

  Toch mooi en die hoekjes vind ik geweldig!

 • Ik maak het zelf nu
  maart 23, 2016

  We zijn volgens mij te vaak kritisch naar ons eigen en onze creaties!Ik vind deze prachtig,je mag hem altijd naar mij opsturen 😉

 • Riet (Leven met Liv)
  maart 24, 2016

  Yep: zeker niet laten rusten, dit model, mooi op scherm in elk geval!

 • Annick
  maart 26, 2016

  toch lastig die stempels, ze moesten ze aanpasbaar maken :-). En ik snap wat je bedoelt… ik zit ook zo in mekaar en vroeg me af: en nu? Wat doe jij dan met een tas die je niet volledig aanstaat… Is dat dan zoals kledij bij mij? Beland dat in een hoekje of? Dat was wat ik dacht bij de laatste foto dus: en nu?

 • Sarah De Baer
  maart 26, 2016

  PRACHTIGE TAS ! Helemaal mijn ding !

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.