Que séra séra

Telkens ik een blogbericht schrijf en het hoe & waarom uitleg van mijn maaksel heb ik altijd het gevoel dat ik mij op de een of andere manier moet verantwoorden. Wat natuurlijk compleet belachelijk is, want dit is hier mijn blog en ik ben niemand een uitleg verschuldigd, maar toch voel ik steeds de drang om mijn beweegredenen achter bepaalde beslissingen uit te leggen. Dus toen ik deze tas maakte was ik in mijn hoofd al aan het nadenken welke reden ik zou geven over waarom ik voor deze -toch wel in het oog springende- spreuk koos. En eigenlijk, feitelijk, was het heel simpel:

 

Ik vond het gewoon leuk.

Niet meer, niet minder. Ik heb geen enkele connectie of voorliefde voor het Spaans, of voor Doris Day of dichterbij huis Jo Leemans. Ik zocht gewoon een korte spreuk of citaat die universeel was en zonder een te groot statement te maken. Een korte Pinterest zoektocht (“short quote”) was genoeg om bij deze ‘Que séra séra’ uit te komen. Echt waar peeps, zo banaal ging het eraan toe. 

Het moest dus kort zijn omdat de plaats beperkt was en vooral omdat ik niet teveel woorden met de hand wilde uitknippen. (en stikken!) De ware polyglotten onder jullie hadden waarschijnlijk allang gezien dat er van die streepjes ontbreken, accent-en-nog-iets, (ik kan nooit onthouden hoe dat heet) maar die liet ik met opzet achterwege omdat ik dat visueel te druk vond. Misschien klopt het nu spellings-gewijs niet meer, maar ach ja, het is wat het is. (nog zo’n geweldige quote trouwens!)

De letters zijn uit soepel leer geknipt en met de grote Pfaff erop gestikt.Voor de buitenkant gebruikte ik de kaki groene variant van deze zwarte stof en de binnenkant is gemaakt van een coupon witte stof, geborsteld katoen of zoiets. Tussenvoering kwam er niet aan te pas. Binnenin zit er 1 simpel vak en de hengsels (gerecupereerd van deze tas) zijn bevestigd via grote zeilringen.

 

11 Responses
 • Kristien
  maart 21, 2018

  Superleuke tas! Ik vind je buitenstof zo heel mooi en wss heel praktisch in gebruik!

 • CarlaK
  maart 21, 2018

  Weeral bonk er op !

 • Babbe
  maart 21, 2018

  Zo zo mooi die tas en de quote is één van mijn lievelings! 🙂

 • eva
  maart 21, 2018

  Ja zeg, zelfs jouw meest banale tassen (jouw woorden, niet de mijne!) zien er geweldig uit. Echt schoon!

 • Lies
  maart 21, 2018

  Prachtstuk! Alweer! x

 • Paspelpoes Joke
  maart 21, 2018

  Pracht-tas alweer!

 • Anja VH
  maart 21, 2018

  Kei schone tas! Je moet je niet verantwoorden voor ontbrekende accenten. Perfect it is!

 • Davina
  maart 21, 2018

  Heel knap vind ik! En je hoeft je zeker niet te verantwoorden, maar ik vind iemand zijn beweegredenen lezen altijd tof. Maar dat is hetzelfde, enkel positief geformuleerd, haha 🙂

 • Carla
  maart 21, 2018

  Meer moet dit niet zijn!Tof gemaakt.

 • caro // Carreaukes
  maart 21, 2018

  Wauw zo leuk!

 • Saskia
  maart 24, 2018

  Gewoon tof, zoals je zelf zegt! En toch is het een talent om dat allemaal in zo’n prachtige tas terug te vinden. Well done! 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.