PERZIKTAART*

In augustus lagen hier wat perziken stilletjes weg te kwijnen. Te rijp om nog zo op te eten, te lekker om weg te smijten (Wat ik altijd probeer te vermijden. Het is eten hè!) en daarom besloot ik om er een taart van te bakken. Voor de taartbodem gebruikte ik dit recept en de vulling werd met de Franse slag bereid: een mengeling van het fruit met witte en bruine suiker, wat nootmuskaat, kaneel, vanillesuiker en maïzena.

Hoeveelheden heb ik niet afgewogen. Van het overgebleven deeg maakte ik een traliewerk voor boven op de vulling, samen met wat blaadjes uit deeg.  Na een uurtje in de oven (wie spot de taart!) en wat extra tijd om af te koelen, kon er gegeten worden. Maar eigenlijk ben ik niet zo gek op fruittaarten, het is het bereiden van het gebak dat voor mij toch het leukste gedeelte is. perziktaart

DSC_0008

perzikentaart 3

perzikentaart 4

perzikentaart 5

perziktaart7

perziktaart8

*met 2 nectarines 😉

 

3 Reacties
  • Lies:
    september 4, 2016

    dit ziet er zo heerlijk uit… de taart, de foto's & jij die terug bent.

  • JoChapeau
    september 4, 2016

    Mjammie ! Heerlijk, taart van typisch zomerfruit !

  • Soft Cactus
    september 5, 2016

    Altijd helemaal verliefd op uw TOP fotografie! Het ziet er gewoon superlekker uit..

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *