PAPIEREN PINTEREST

Een frisse start vraagt om een propere lei en dus schafte ik mij een nieuwe dummy aan. Een dikke vier jaar geleden liet ik al eens een glimps zien van mijn schets-plak-schrijf-bewaarboekjes en ondertussen ging ik er lustig mee door. Hoe leuk en handig ik Pinterest ook vind: nothing beats pen, papier en tijdschriftenknipsels!

Het titelblad vulde ik met een hand-lettering probeersel wat uiteindelijk een heel leuke bezigheid bleek te zijn op een donkere winteravond. Het plan was dan om pagina twee te vullen met een overzicht van goede voornemens, maar uit ervaring weet ik dat die het einde van de maand nog niet halen. Een spreuk om in 2015 in het achterhoofd te houden leek me een mooi alternatief en na wat zoeken kwam ik uit bij Loesje. De wijze woorden hieronder spraken me meteen aan. Hebben jullie ook een motto voor 2015?

Nieuw dagboek (3)

Nieuw dagboek (2)

*Weet er iemand waar in België ik Sharpies kan kopen, want bij Sharpie zelf zijn ze blijkbaar niet thuis of nog steeds in vakantie.
Update: Sharpie heeft laten weten dat je hun stiften bij Rombouts kan kopen!


14 Responses
 • Lobke
  januari 4, 2015

  Wauw, wat is dat zo mooi gedaan! Zelf wordt het ook eens tijd om mijn tekenboekje eens een frisse start te geven voor het nieuwe jaar! En heb je al eens gekeken in de Schleiper in Antwerpen? Daar hebben ze echt ontzettend veel. Ik ging daar voor enkele stiften die ze enkel in Amerika verkochten, en vond ze daar ook gewoon lekker in de rekken hangen. Hopelijk vind je ze! Succes! Liefs, X

 • Abfabulies
  januari 4, 2015

  Mooi! Echt postermateriaal, deed me direct glimlachen 🙂

 • Fête des Gamins
  januari 4, 2015

  Och echt?! Ik gebruik ze op dezelfde manier als jou sinds de zoon geboren werd en heb net vandaag foto's genomen van de dikke uitpuilende schets-en plakboeken voor een latere blogpost …auwch had wel geen idee dat ze 'dummies' heten al koop ik ze ook al jaren bij boekenvoordeel… terwijl ik dit typ vind ik het griezelig telepathisch haha! Binnenkort dus ook op mijn blog 😉 Fijne start van 2015 gewenst! Liefs, Dina

 • eva maria
  januari 4, 2015

  Prachtig. Ik hou ook zo van tekenen en schrijven en doe dat veel te weinig. Misschien een voornemen voor 2015… 🙂

 • With love - by Eva
  januari 4, 2015

  En die schone nieuwjaarsbrief/kaart/…(?) daarnaast, die tekent een vriendin van mijn mama!

 • De Zuster Van
  januari 4, 2015

  Dat meen je niet? Die heb ik gisteren gekregen van mijn petekind!

 • Seija Metime
  januari 4, 2015

  Wauw, ik denk dat ik haar heb zien tekenen op de boekenbeurs. Denk ik he!
  Veel knip-, plak- en schrijfplezier in 2015 gewenst!

 • ktoblogt
  januari 4, 2015

  Ooh leuk idee! Al is Pinterest wel handiger om alles per thema bij elkaar te zetten 🙂 ik zou zo'n boekje wel kunnen gebruiken om al mn hersenspinsels neer te pennen, al die ideetjes, plannen en dagelijkse frustraties… Om dan op het einde van het jaar alles door te bladeren en te ontdekken hoe je achteraf op alles terug kijkt.

 • Anouk
  januari 5, 2015

  Wat ontzettend mooi gedaan! *wou dat ik dat kon, dat hand-lettering*

 • Anneleen
  januari 5, 2015

  Prachtig, dat boekje van jou!

 • vervlogen dagen
  januari 6, 2015

  Hier ook een boekjeschrijver! Ik begin altijd mooi en netjes en eindig slordig en amper leesbaar, mezelf afvragend waarom ik sommige dingen in 's hemelsnaam heb uitgescheurd….

 • Aurelie E.
  januari 6, 2015

  Zo'n leuk idee om de papieren versie van Pinterest te doen! Ik denk dat ik me er ook aan ga wagen in 2015 🙂
  http://mizolilie.blogspot.be/2014/12/bijna-weer-een-jaar-voorbij.html

 • Angélique
  januari 7, 2015

  Heel mooi gedaan hoor .Beste wensen terug voor 2015

 • chez victorine
  januari 7, 2015

  Prachtig titelblad! Ik ben ook fan van mijn schrijf- en plakboekjes; telkens we op reis gaan of een city-tripje doen en ik kom een bijzonder boekje tegen, dan neem ik dat mee. Zo heb ik in mijn nachtkastje ondertussen al een mooie verzameling volle, maar ook nog heerlijk blanco boekjes! Lieve groet, V.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.