Een nieuwe keukenschort (& nieuwe labels)

Een paar weken geleden zag ik een schoon stofje liggen aan €2/ meter in een niet verder genoemde stoffenwinkel. Onmiddellijk zag ik er een schort in en omdat ik dat graag maak en dringend eentje nodig had, nam ik 2 meter mee naar huis. Ik heb natuurlijk deze schort nog, maar die gebruik ik vooral voor wanneer ik mijn kleren wil beschermen tegen scherp gereedschap of verf, eerder dan tegen spatten. En omdat deze wel in de wasmachine kan is hij zeker geschikt voor de keuken. Ik mors namelijk belachelijk veel.

Ik knipte de schort uit 1 meter stof wat achteraf gezien een beetje aan de nipte kant was. Mijn zuinigheid dacht dat dat wel genoeg zou zijn, maar eigenlijk had ik de schort liever 5 cm breder aan elke kant gehad. Voor een slanker iemand is het waarschijnlijk wel in orde. Het patroon is zelf getekend en erg rechttoe, rechtaan. Voor de linten gebruikte ik keperband en grote zeilringen zorgen ervoor dat de linten achteraan de rug kunnen kruisen. Dit laat mij toe de schort een ganse dag te dragen zonder dat er linten in mijn hals trekken en pijn doen.

Vooraan maakte ik een simpele zak en naaide die een beetje uit het midden zodat ik ernaast nog een handdoeklint kon naaien. Dit is gewoon een lus uit keperband die deels wordt vast gestikt op de schort en waardoor je een handdoek kan hangen voor tijdens het koken. Zoals ik al zei, ik mors belachelijk veel dus die handdoek is echt wel nodig.

Als finishing touch naaide ik nog een nieuw label op mijn schort. Een tijdje geleden mocht ik namelijk van Dutch Label Shop labels uitkiezen en dit was een ideaal projectje om ze uit te proberen. Wat mijn bevindingen zijn van deze webshop kan je in een volgend blogbericht lezen. Van de labels zelf ben ik alvast heel content.En dan nog dit: Ik blijf bewust vaag over de eerdergenoemde stoffenwinkel want op datzelfde schab lag nog een ander stofje dat ook perfect kon dienen voor een schort, maar daar mocht ik van de winkeljuffrouw (hoewel juffrouw, ze was precies al twee dagen dood en lachen deed zeer) niet 1 meter van kopen. (Klantenservice, where you at?) “Het moet minstens 2 meter zijn want anders blijft er van die rol een te klein stuk over.” Dat vertelde ze me terwijl ik naast een bak met coupons stond, kun je nagaan.

Nu begrijp ik dat je een minimum afname hebt en dat je geen 5 centimeter stof gaat afknippen, maar als een klant 1 meter vraagt en je dat niet wil afknippen omdat je dan met een stuk van anderhalve meter(!) achterblijft, daar is mijn verstand te klein voor. En zo’n winkel wil ik hier dan ook niet vernoemen want mijn blog wil ik niet gebruiken om slechte reclame te maken. 

Stof: stoffenwinkel

Keperband: Stoff.be

Soundtrack tijdens het naaien: podcast ‘Tell me I’m fat’

 

13 Responses
 • Linda Cambré
  februari 25, 2018

  Knap!

 • Griet De Smedt
  februari 25, 2018

  Zeer mooi! Alles!

 • Eva
  februari 25, 2018

  OMG, meen je dat nu van die winkelmadam?! Wat een service zeg, om van te janken.
  Wel een hele mooie short! Ik draag dat dus nooit, alleen om te behangen 🙂

 • hanne
  februari 25, 2018

  Hahaha, een welgemeende fuck you voor de stoffenwinkel. Maar wel nen dikke hoera voor jou schort. Fijn alternatief voor de bandjes, die ga ik pinnen!

 • CarlaK
  februari 26, 2018

  Die gekruiste linten !!!! Die giphy 🙂

 • Khadetjes
  februari 26, 2018

  Ik ben geen schortdrager, ik denk zelfs niet dat ik dat überhaupt in mijn bezit heb, maar om een of andere reden heb ik goesting om daar verandering in te brengen na het zien van dit schoon exemplaar <3
  En allé jong, én zuur kijken én geen service, ik zou er wellicht niet zo vlug meer binnenstappen.

 • Davina
  februari 26, 2018

  Een heel mooi exemplaar en boehoe voor de zure winkelmevrouw. Anderhalve meter, daar kan ze misschien nog 2 mensen mee plezieren! Pff…
  Ik hou ook van je nieuwe lay-out, zei ik dat al? 🙂

 • Vink
  februari 27, 2018

  Mwoehaha! Die link!
  Maar wél een mooie schort!

 • Mimaloki
  februari 27, 2018

  prachtig seg, en jouw foto’s komen precies uit de boekskes!
  Ik draag zelden een schort, al zou ik dat vaker moeten doen. Het zou me wat was besparen 🙂

 • leen
  februari 27, 2018

  Geweldig chique! Zo ’n schort wil ik wel om tijdens de lessen grafiek te dragen.
  Heb je er een tutorial van? Ik las bij je vorige schort dat je van plan was die te maken…

 • withlovebyeva
  februari 28, 2018

  “Podcast tijdens het naaien”, haha, dat is een leuke toevoeging!

 • Sofie Parmentier
  januari 16, 2019

  Oooh zalige schort!!! Zeker interesse in het patroon en de tutorial!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.