Mijn nieuw speelgoed & een vraag.

Na lang zoeken en veel dromen kocht ik vorige week dan eindelijk een industriële naaimachine. Het is een Pfaff 145 geworden, het perfecte machien om vele lagen stof of leer in 1 keer te stikken. Ideaal dus om tassen te maken of te gebruiken bij het stofferen. Het is een één-naalds machine met drievoudig transport (jeuj!) en het windt spoelen op terwijl je stikt (nog eens jeuj!). Net zoals de meeste van dit type machines heeft deze Pfaff een frictiemotor. Dit wil zeggen dat vanaf je de AAN-knop indrukt dat de motor al begint te zoemen en dat wanneer je de pedaal indrukt, ze héél snel stikt.

Daarom had ik graag de motor vervangen door een servomotor. Die zijn stiller, zuiniger en je kan de snelheid veel beter controleren, maar daar heb ik natuurlijk iemand voor nodig die iets van naaimachines af weet.

Dus als jullie iemand kennen die handig is met industrienaaimachines laat het mij dan ajb weten. Een naaimachine winkel in de buurt of een handige Harry die herstellingen uitvoert in bijberoep, ik hoor het graag!

21 Responses
 • Juffra Toertjes
  november 8, 2013

  Amai, dat is deftige marchandise dat ge daar hebt aangeschaft……!
  Helaas kan ik u niet helpen bij uw zoektocht naar een naai-machine-kenner, maar ik hoop dat ge snel iemand vindt…..:)

 • la merlette blanche
  november 9, 2013

  Oh wauw, schoon speelgoed! Hier staat ook een Pfaff, een 'gewoon' model, en ik zoek zelf ook een handige Harry om ze weer naaiklaar te maken 😉

 • Twee emmerkes water
  november 9, 2013

  nice! ik hoop dat je iemand vind

 • Eveline Trap
  november 9, 2013

  oei! Dat is een mooie! Alleen geen handige Harry in de aanbieding helaas…. Succes met zoeken!

 • Kaatje
  november 9, 2013

  Daar gaan zekers en vast nog veel moois vanonder rollen. Sorry, hier ook geen naaimachine kenner in huis.

 • wapiti
  november 9, 2013

  Goede keuze! Ik heb ook een Pfaff, maar dan wel een moderne en die gaat ook door veel lagen stof zonder verpinken.
  Misschien kun je eens bellen of je licht opsteken bij de naaimachine-kliniek in Merksem. Die 'dokter' is een gedreven man die veel kent van naaimachines.
  Hier is het www-adres en daar vind je alle gegevens: http://www.naaimachine-kliniek.be/
  Veel geluk!

 • Anoniem
  november 9, 2013

  Hallo,
  Het “Pfaff-naaicentrum “in de Meerstraat 40, 8790 Waregem is een zaak van vader op zoon. De vader verkocht de industriële machine Pfaff” aan grote en kleine naaiatliers. Hij stond in voor het onderhoud en herstellingen. Misschien kan je daar terecht.
  Vermoedelijk zit je daar goed.

 • Lies:
  november 10, 2013

  Jawadde, dat is gene zever zeg.

 • Fynn
  november 10, 2013

  Wauw, zalig! Staat hier bovenaan mijn droomlijstje!
  Misschien kunnen ze jou verder helpen (of doorverwijzen) bij Van Rooy Mechelen. Zij doen het onderhoud van alle verschillende merken naaimachines, maar specialiseren zich toch vooral in Pfaff.

 • Maaike Duijndam
  november 10, 2013

  oh wauw! Dat zal het mopperen omdat de naaimachine niet 'mee werkt' drastisch verminderen!

 • Janina Modaal
  november 11, 2013

  Jawaddedadde! Proficiat!

 • Juffrouw Sanseveria
  november 11, 2013

  Mooi! De mevrouw waar ik mijn machine heb gekocht, sleutelt nog dagelijks aan naaimachines (zij het wel vikings en brothers), maar je kan het altijd eens vragen. Naaimachines Yvonne in Balen

 • Anoniem
  november 11, 2013

  In Torhout is ook een winkel 'Naaimachines Frans Stael'. Hij herstelt alle merken naaimachines! Zeer goede service! Heb ik nog nooit klagen van gehad!

 • Camomille
  november 13, 2013

  Wauw, knap! Hier in de Noorderkempen (Hoogstraten) zit ook een bekwame naaimachinehersteller, hij maakt enkel de mechanische machines, niet meer de computergestuurde en heeft massa's onderdelen van alle soorten.
  Stuur me gerust een mailtje als je meer info wil, de man doet maar een paar dagen per week 'open' en heeft geen website 🙂 sarah.gommers at gmail punt com

 • Marloes
  november 13, 2013

  Bij ons op het werk is er een naaimachine-technieker op pensioen gegaan die dat zeker kan. Als je wil kan ik zijn gegevens opsnorren. Maar ik mocht wel niet te veel reclame maken, daar zou zijn vrouw niet content mee zijn 🙂 En hij is ook niet bepaald van de Kempen (doe maar Oost-Vlaanderen). Dus als al die andere tips hierboven geen succes zijn weet je me te vinden via email.

 • Anoniem
  november 16, 2013

  Kan niet wachten om die toffe tassen met leer te zien. In Mechelen in de Onze-Lieve-Vrouwstraat zit Van Roy en die hebben een eigen hersteldienst. Heb zelf daar een Pfaff gekocht.
  Veel plezier met je nieuw speeltje.

 • Rixtje
  januari 6, 2014

  Ik ben gelukkig niet jaloers, want heb er zelf ook één alleen dan dubbelnaads en het beste wat ik heb kunnen doen is een servo motor er op zetten. Gelukkig heb ik een handige partner in huis en heeft hij dit voor mij gedaan. Ik kom uit NL en vond een fijne winkel in Sneek (Friesland) maar dat is denk ik wel wat ver weg. Maar behulpzaam zijn ze zeker! ook aan de telefoon! Geniet van je mooie machine!

 • Anoniem
  januari 12, 2014

  In Herenthout is een naaimachinewinkel en de vorige eigenaar doet nog steeds de herstellingen, ik ben en altijd heel tevreden over.Ik denk wel dat hij zulke dingen kan
  Mieke.

 • Anoniem
  februari 2, 2014

  Wow, ik ben jaloers! Had ik maar de ruimte om zo'n machine te zetten, de tassen zouden hier de deur uitvliegen. Heb je intussen iemand gevonden voor die motor? Euromachines in brussel (laken) doet dat maar dat is niet echt in jouw buurt vrees ik. Ze komen wel aan huis.

 • De Zuster Van
  februari 3, 2014

  Ja hoor, de machine is ondertussen helemaal in orde! En zo plezant om mee te werken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.