Met Kerstmis geven we er een lap op!

Nu de kerstdagen gepasseerd zijn en de cadeautjes uitgereikt, kan ik al een stukje laten zien van de zelfgemaakte presentjes. Mijn nichtjes kregen elk een lappendekentje in hun favoriete kleurencombo. Groen met rood en stippen voor de ene & roze met lichtblauw voor de andere. In tegenstelling tot een quilt zijn deze exemplaren niet doorgestikt omdat ik ze niet te zwaar en stug wou maken voor de kleine dames.

Toch zijn het ook geen klassieke dekentjes met paspel, maar wel met een aangestikte boord. Geel met streepjes voor de ene en een grijs randje voor de andere. Kwestie van het zuurstokroze karakter van het geheel wat te temperen.
Als persoonlijk detail verwerkte ik in elk dekentje een eigen tekening. Een langoor dier voor de ene en een prinses voor de andere. De tekeningen werden hiervoor ingescand en afgedrukt op transferpapier.

De stoffen zijn een bont allegaartje van lapjes die ik tussen mijn stoffenvoorraad vond. Er zitten verknipte kussenslopen, tafellakens en een dekbedovertrek tussen. De achterzijde is gemaakt van fleece (€10/meter) van bij Den Boom. Grasgroen voor de ene en sneeuwwit voor de andere. Ook het patroon is voor beide dekentjes verschillend. Driehoeken voor de ene en rechthoekjes voor de andere.

Hun gezichtjes bij het uitpakken spraken boekdelen en dat is toch waar je het allemaal voor doet hé!

 

 

De quilts die geen quilts zijn (6)
De quilts die geen quilts zijn (7)
De quilts die geen quilts zijn (4)

De quilts die geen quilts zijn (3)

De quilts die geen quilts zijn (5)
De quilts die geen quilts zijn (1)

 

 
 
 
 
De opmerkzame lezer heeft misschien gezien dat de foto’s in deze blogpost wat gekrompen zijn. 
Dus als iemand mij nu nog kan uitleggen waarom Flickr zijn HTML-code voor foto’s vanaf 800px heeft veranderd in Iframe ipv statische foto’s dan ben ik ook helemaal content. 🙂
27 Responses
 • Juffra Toertjes
  december 26, 2013

  Prachtige exemplaren!
  …ik kan je helaas niet helpen met je fotoprobleem…..bij mij zijn de foto's ALTIJD klein!
  😉

 • Khadetjes
  december 26, 2013

  Ik kan goed geloven dat de gezichtjes boekdelen spraken… ze zijn dan ook gewoon prachtig!

 • Nienke
  december 26, 2013

  Wauw, heel mooi !
  Ik zou ook graag zoiets maken, maar weet niet goed hoe eraan te beginnen!

 • With love - by Eva
  december 26, 2013

  In den blok is er in mijn hoofd weinig plaats voor ambitieuze projecten, helaas lijkt de naaidrang dat niet echt te begrijpen. Ik begon dus met vierkantjesknippen, zodat mijn volgende studiepauzes gevuld kunnen worden met simpel rechtdoor-gestik. Iedereen content. Enkel de onderkantafwerking was in mijn hoofd nog een raadsel. Tot nu. Een aangestikte boord zal het worden! (en die tekeningskes, zalig idee!)

 • Juffertje in het Groen
  december 26, 2013

  Mooi, mooi!
  Van de week zat ik hier ook binnensmonds te vloeken op Flickr. Mijn foto's geraakten niet in een gepast formaat voor op mijn blog. Waarom ze daar hebben zitten prutsen is mij ook een raadsel. Na wat zoeken vond ik een oplossing: de html-code van je foto die begint met
  href=
  (tegenwoordig medium 640 of large 1024) invoegen in de html-code van je bericht. Bericht terug op 'opstellen' i.p.v. 'html' zetten en dan de grootte van je afbeelding aanpassen.
  Hopelijk lukt het bij jou ook.

 • GeNi & Just C!
  december 26, 2013

  Prachtig! En wat een geduld om al die stukjes aan elkaar te puzzelen!

 • Alexandra
  december 26, 2013

  Wat een mooie dekens, die driehoekjes en tekeningen dat maakt het speciaal 😉

  Liefs ♥ Alexandra

 • Liesellove
  december 26, 2013

  Prachtig!

 • Janina Modaal
  december 26, 2013

  WOW!
  Wat een werk!
  Een fantastisch cadeau!

 • Onlie Mie
  december 26, 2013

  Wat een karwei al die driehoekjes en rechthoekjes knippen en dan nog eens aan mekaar stikken en nog eens en dan nog voeren en dan nog een boord!!!! Maar het loont de moeite! Ze zijn schitterenddddddddddd!

 • Carolien
  december 26, 2013

  Wat zijn ze mooi en vrolijk!

 • Mumendemiekes
  december 26, 2013

  een supermooi cadeau!
  heel leuk en dat is iets dat ik zelf ook zou krijgen, maken en geven

  http://mumendemiekes.blogspot.be/

 • JoChapeau
  december 27, 2013

  Die gezichtjes … kan alleen maar een heel mooi zicht geweest zijn !

 • kelly
  december 27, 2013

  oh supermooi!!! daar zou ik zelfs op mijn 31 een kinderlijk blij gezicht van trekken 😉

 • lightbluegrey
  december 27, 2013

  Met al die liefde erin, da's te merken.

 • Twee emmerkes water
  december 27, 2013

  wat een werk! mooi gemaakt!

 • Kris
  december 27, 2013

  Wat een heerlijk cadeau! Ik ga even je foto pinnen! Super idee!

 • mamamaakt
  december 27, 2013

  Wauw, wat een geduldwerkje! Ik maakte er ééntje voor mijn zus, en was blij dat het klaar was . Jij maakte er ineens twee … geweldig!

 • eva maria
  december 27, 2013

  Ze zijn werkelijk prachtig. Ik maakte er ook al een paar en heb er meteen weer zin in.

 • Renate Koestal
  december 27, 2013

  Wat mooi!

 • Mij
  december 27, 2013

  Super mooi! Ik word er helemaal vrolijk van. Ik kan mij heel goed voorstellen dat je nichtjes er super blij mee zijn. Had ik maar zo'n tante. Groetjes, Mij

 • infectiousstitches
  december 27, 2013

  Erg leuke cadeautjes! Ik kan me goed voorstellen dat ze er blij mee waren!

 • Petits Pirates
  december 28, 2013

  Wat een lieve tante ben jij!!!

 • Lies De Ridder
  december 29, 2013

  Hmm, ik heb hier ook nog zo een dekentje liggen dat dringend moet afgewerkt worden.. Maar als ik jouw dekentjes zo zie, ben ik weer net iets meer gemotiveerd om er aan verder te werken!
  Ze zijn echt zeer mooi en super geslaagd!

 • Edje
  december 30, 2013

  Wat een fantastische dekentjes! Heel erg mooi.
  Die tekeningen erin verwerkt vind ik geniaal! Ga ik onthouden (voor wanneer mijn dochter meer kan dan alleen maar krassen ;-))

 • Lies:
  januari 11, 2014

  Prachtige dekentjes. Die gaan zo content geweest zijn!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.