lotte martens winterblogtour ’16 – ’17

Waarom weet ik niet, maar ik heb een zwak voor ritstasjes. In de afgelopen jaren maakte ik er al een hele hoop en nog steeds vind ik het een van de leukste dingen om te naaien. Misschien omdat je er niet teveel bij moet nadenken of misschien omdat het een snel-klaar-toch-tof-resultaat-projectje is? In ieder geval, toen Lotte Martens haar blogtour voorstelde, sprong ik met veel graagte op de kar om haar nieuwe DIY-pakketten te testen. 

Het eerste pakket waar ik mee van start ging, heet Zip It en bevat alles wat je nodig hebt om een ritstasje te maken: een stuk stof, een rits, een patroon en een handleiding. Ik koos voor de Fake Fur, een super zacht nep bont met goudkleurige details. Voeringstof zit er niet bij, maar door de gladde achterkant van de stof is het niet echt nodig. Uiteraard kan je zelf een voering in het tasje naaien. Niemand zegt dat je exact de handleiding moet volgen. Dat deed ik zelf ook niet. 

ritstasje lotte martens

ritstasje lotte martensZo volgde ik een iets andere techniek door extra flapjes leer aan de uiteinden van de rits te plaatsen. Persoonlijk vind ik dat mooier en veel extra werk is het niet. Zoals ik al zei, is het een snel klaar projectje voor een ervaren naaister (ideaal als je een last minute cadeautje nodig hebt). Of een tof cadeautje voor aan een beginnende naaister te schenken.

Voor het tweede pakketje, een lint in nep leer met eveneens een handgedrukte, goudkleurige print, koos ik een eerder onorthodoxe bestemming. lint lotte martens Met de start van het nieuwe jaar hebben ook de goede voornemens weer hun intrede gedaan en ook ik ben altijd geneigd om in die val te lopen. Nu weet ik uit ervaring dat die voornemens bij mij nooit lang meegaan en steeds ontaarden in de nodige frustatie en daarom besloot ik het dit jaar anders aan te pakken.

Op verschillende (buitenlandse) blogs kwam ik ‘het woord voor 2017’ tegen. Dit betekent concreet dat je een woord kiest om je een jaar lang op te focussen, om als richtlijn te gebruiken in het dagelijks leven. Veel breder dan een goed voornemen dus en meer fool proof.

Na lang nadenken, koos ik voor het woord BETER. In 2017 wil ik mijn best doen om een betere versie van mezelf te worden. In een andere blogpost wil ik hier nog wel een keer over uitweiden, maar waar het op neerkomt is dat ik betere ik wil zijn en vooral beter wil zorgen voor mezelf en voor anderen.

Om me hier elke dag aan te herinneren, heb ik mijn woord ingelijst. Eerst printte ik het uit in spiegelschrift en kleefde de letters achteraan op het lint nep leer. Met een erg scherp breekmes en goede schaar, knipte en sneed ik de letters voorzichtig uit, om ze vervolgens met gewoon wat Pritt vast te kleven. Een super eenvoudige DIY, maar door het opvallend nep leer, wel eentje met een verrassend resultaat.

Hopelijk wordt 2017 een beter jaar dan 2016! lint lotte martens

 

Stoffen (gekregen): Lotte Martens

Lijst: Ikea

Lettertype: Rozha One

17 Responses
 • withlovebyeva
  januari 4, 2017

  Jij bent een snelle naaister zeg! 😉
  Ik vind het heerlijk hoe jouw creaties en berichten steeds anders-dan-anders zijn. En die foto’s, zo wauw!

 • Lotte
  januari 4, 2017

  Héél mooi tasje. Ik kan ook nooit genoeg van dat soort ritstasjes hebben en ik lijk ze ook altijd kwijt te raken waardoor ik dus altijd nieuwe moet gaan kopen. Ik ga me denk ik ook eens aan een tutorial wagen zodat ik ze voortaan zelf kan beginnen maken.

  • Annelies
   januari 6, 2017

   Deze pakketjes zijn daar ideaal voor!
   Wil je liever een ritstasje met voering, dan raad ik de tutorial uit ZoGeknipt! aan. Die geeft de allermooiste ritstasjes.

 • Caro
  januari 4, 2017

  Zo mooi, en zo aaibaar 😉

 • eva
  januari 4, 2017

  Super, helemaal fan ook van de ingelijste BETER.

 • ann
  januari 4, 2017

  ik ga je helemaal volgen met dat eerste projectje, ik kreeg het pakketje kado met kerst. En voor dat beter… ga ik ook mijn best doen 🙂

 • linda cambre
  januari 4, 2017

  Voor mij ben je het BESTE metekind dus veel beter moet dat niet worden!

 • An
  januari 4, 2017

  Oh, wat mooi, dat tasje! En leuk, jouw filmpje. Grappig hoe ik me automatische begon te focussen om geen handeling te missen 🙂

 • majella vandeputte
  januari 5, 2017

  Wat heb ik genoten van deze blogpost.
  Zalige foto’s.
  Ik ben fan van dit pakket.

 • Khadetjes
  januari 5, 2017

  ♥ voor dat filmpje – en voor jou ‘proper’ werken, ik vrees dat ik net iets chaotischer van aard ben 😉
  Ik liet me al gaan aan enkele pakketjes en euh… ik denk dat ik er nog maar eentje bij op de lijst zet, want dit is waarlijks een prachtexemplaar!

  En ik weet het, ik val gigantisch in herhaling, ik blijf hier ongelooflijk graag komen en weet zelden wat te zeggen. Ik hoop dat je ‘beter’ je helpt om datgene te bekomen wat je graag wil, ik kijk ernaar en zie een kunstwerkje; zo compleet anders dan waar het lint voor zal bedoeld zijn, maar zo zo mooi!

  • Annelies
   januari 6, 2017

   Wat fijn om te horen dat je hier graag komt lezen. #bloos En voor de complimentjes. #nogeensbloos

   Ik weet ook vaak niet goed wat ik moet schrijven bij andermans blogpost. Ik denk vaak ‘wauw’, ‘knap’, ‘mooi’, maar dat dekt de lading meestal niet, waardoor ik uiteindelijk niet reageer, spijtig genoeg. Dat kan alvast beter dit jaar!

 • Nancy
  januari 5, 2017

  Is er ook vertraagde versie van filmpje vooral voor afwerking hoekjes.
  Waar koop je dit nepleder?

  • Annelies
   januari 6, 2017

   Het is echt leer van bij Berten-Seijnhaeve in Zonhoven, een leerhandel met heel veel keuze.

   Voor de afwerking van de hoekjes gebruik ik de tutorial uit het boek ZoGeknipt!. Deze geeft altijd een perfect resultaat.

 • Lies
  januari 5, 2017

  Een nog betere versie van Annelies? Olapola zeg! Maar beter voor jezelf zorgen kan alvast geen kwaad, daar wordt de rest ook alleen maar beter van. Duuzd hartjes verder voor je tasje én het filmpje!

 • Adams Evie
  januari 11, 2017

  Waar kan je die pakketjes kopen?? Vond dit precies nergens terug … thanks !

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.