KOKOSIJSJES

Sinds ik bijna 15 jaar geleden een kokosijsje at bij de legendarische Post is het mijn favoriete ijs-smaak aller tijden. Spijtig genoeg is het niet overal te vinden en de plaatselijke crèmerie die het wel verkoopt heeft het niet altijd op voorraad. Daarom dacht ik om het eens zelf proberen te maken (het heeft maar 15 jaar geduurd vooraleer ik op dat idee kwam…) en ging ik op zoek naar een goed recept.

Mijn eerste idee was om de ijsmachine nog eens vanonder het stof te halen, maar toen kwam ik dit recept tegen en dat leek me een pak gemakkelijker voor een eerste poging.

kokosijsjes2

Het recept is simpel: je kapt gewoon alle ingrediënten bij elkaar in de blender en mixt ze door elkaar. Nadien giet je het brouwsel in frisco-vormpjes en laat ze ,bij voorkeur een nacht, opstijven in de vriezer. Voor de vorm en de extra smaak drizzelde (is dat een woord?) ik er nog wat gesmolten chocolade over.

Nu kan je dit niet echt roomijs noemen denk ik en ook al zijn ze redelijk klein, de ijsjes liggen een beetje zwaar op de maag. Ook de kokossmaak kan beter, nu smaakt het toch overheersend naar ingevroren kokosrotsjes. De volgende keer dus wat minder geraspte kokos.


Wat heb je nodig?

  • 400 ml kokosmelk
  • 75 gr kokosschilfers
  • ong. 400 ml gecondenseerde melk
  • 240 ml volle room
  • een blender of (staaf)mixer
  • frisco-vormpjes

kokosijsje

kokosijsje

recept: little spice jar
vormpjes: IKEA

8 Reacties
  • Ik maak het zelf nu
    juni 28, 2016

    Ze zien er in elk geval lekker en cool uit.

  • MamC
    juni 28, 2016

    Mmmmm njammie en beter dat je er laat aan dacht dan nooit!

  • Nele
    juni 28, 2016

    Het klinkt niet direct als iets waar mijn maag vreselijk gelukkig van zou worden, maar oh, die foto's zijn zó mooi!

  • fenna
    juni 29, 2016

    dat lijkt me lekker! 'k zal 't moeten probeeren!

  • Barbara
    juni 29, 2016

    mmm ziet er zoooo yummy uit!!!

  • Onlie Mie
    juni 29, 2016

    Het gedrizzel maakt het helemaal af en de foto's zijn weer geweldig… als ze even geweldig smaken is dat dik in orde. Ik zal het weten te zeggen.:-)

  • nobutterfly
    juni 29, 2016

    die foto's zien er fantastisch uit en misschien moet ik het maar eens proberen

  • Kelly - Ma vie en vert
    juni 29, 2016

    Ik zou instant kotsmisselijk worden mocht ik ze eten, maar gelukkig kan ik er wel probleemloos naar kijken. Geweldig schone foto's, Annelies! Ik moet maar eens inplannen om de voor mijn buik gezonde versie nog eens te maken: kokosmelk-banaan-cacaopoeder <3

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *