Kerstmis in de zomer.

Eerder had ik al een tipje van de sluier opgelicht,

maar nu heb ik eindelijk een deftige foto van het kerstcadeau dat ik maakte voor m’n petekind Jules.

Het werd een wigwam (patroon) gemaakt van allerlei verschillende stofjes uit de kringloopwinkel.  
Het patroon op zich was erg gemakkelijk, maar omdat ik op het lumineuze idee was gekomen om er een soort lappentent van te maken, heeft het toch nog veel moeite gekost om het ding deftig ineen te krijgen.

De tent sluit met velcro-linten en heeft natuurlijk ‘frengels’.  Uitgaande van het feit: “Wat de Koning kan, kan ik ook, maar dan beter” , heb ik er een kleine kerstboodschap ingezet voor de kleine krijger.  Ik zou er u foto’s van laten zien, moest ik niet vergeten zijn er enkele te nemen.
En natuurlijk trotseren echte indianen 
de elementen, maar 3,5-jarigen (voor de moment met een zware keelontsteking) doen dat ook soms gewoon vanuit de living.
15 Responses
 • la merlette blanche
  juli 21, 2011

  Wauw, heel mooi! Daar zitten echt prachtige stofjes tussen!

 • Kimminita
  juli 21, 2011

  Dat ziet er geweldig uit!

 • Zaanse Zolder
  juli 21, 2011

  ooooooooooooooh wat geweldig ! En wat passen die kringloopstoffen (???) mooi bij elkaar.
  Ik laat dit maar niet aan m'n zoon zien want ik voel 'm al aankomen.
  Ik ga je blog volgen, erg leuk!

 • Mlle Assorti
  juli 21, 2011

  Re-spect for you woman! Wat een werk! Supermooi gedaan!

 • Riet
  juli 21, 2011

  Mooi, gezellig, en heel leuk foto-effect met die ballon!

 • An
  juli 21, 2011

  Ze is prachtig geworden! Zo mooi met die stofkes. Ik ga 't patroontje opslaan want dat zien mijn jongens vast ook wel zitten.

 • Polkadotjes
  juli 21, 2011

  * mond valt open * …en toen was het stil.

  Zooooo mooi! Echt.

 • liene
  juli 21, 2011

  en hij wordt nog steeds goed gebruikt, het petekind heeft er vandaag (met een keelontsteking, maar zonder pijn) ingezeten met (veilige) pijl en boog…en mama de prinses mocht er mee in 🙂

 • Juffrouw Sanseveria
  juli 21, 2011

  Super!

 • Mirella
  juli 22, 2011

  ooo… wat gaaf zeg!! prachtig gemaakt en goed voor uren speelplezier!!

 • Janina Modaal
  juli 22, 2011

  Waw, das echt een prachtig cadeau!

 • HansDeZwans
  juli 25, 2011

  Is hij ook waterdicht? 🙂

 • Anoniem
  augustus 17, 2012

  Hi, heel erg mooi! Ik wil er ook een maken maar dan als pashokje voor mn winkeltje waarmee ik op een festival sta. Nu vroeg ik me af hoe je het frame hebt gebouwd.. Heb je gewoon losse stokken gekocht en deze bovenaan aan elkaar gebonden, of is het niet zo simpel als dat?? Groetjes Lieke

 • De Zuster Van
  augustus 17, 2012

  @Lieke, Voor het frame heb ik lange bamboestokken gekocht en in elke stok bovenaan twee gaatjes op gelijke hoogte geboord. Hier is dan vervolgens een touw door geregen en vastgebonden. Zo blijven de stokken netjes bij elkaar en kan de tent niet verder dan een maximale breedte openvallen. De stokken zijn binnenin ook door lange stroken stof geregen, dat kan je zien op de eerste foto. En ik denk, maar ben niet meer zeker, dat ik ook onderaan de stokken met een koord heb verbonden…
  Hopelijk is het een beetje duidelijk, nog veel succes ermee!

 • Anoniem
  augustus 21, 2012

  Ja het is nu duidelijk 🙂 Dankjewel!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.