Ik ♥ lijstjes: dingen die ik niet begrijp

In eerste instantie was ik tijdens de zomermaanden van plan om weer een “blog met verlof” in te plannen, maar om de een of andere reden besloot ik om het dit jaar anders aan te pakken. Omdat ik van lijstjes hou en van de nodige portie nutteloosheid leek het me wel leuk om elke week een lijstje op jullie los te laten. Maar de vakantie was er sneller dan gedacht en dat plan viel dus even snel in het water. Maar omdat bloggen bijvoorbeeld niet de openbare weg is en ik dus hier wel carrément mijn zin kan doen, alsnog een blogserie met compleet overbodige lijstjes. Met om te starten: dingen die ik niet begrijp.

 

 

 • Pluche beesten op de hoedenplank van de wagen
 • Communaal opvoeden. Mensen die in het openbaar heel luid en duidelijk articulerend tegen kinderen spreken zodat iedereen getuige is van hun aandacht/liefde/opvoedingstoewijding voor hun kind. “JA, KYLIANO, LEG DE FLES MELK MAAR MOOI OP DE BAND. PAS OP, HET IS ZWAAR HOOR! HEEL FLINK, SCHAT!”
 • Mensen die hun kind “KYLIANO” noemen.

 • Bladblazers.
 • Dat er mensen zijn die niet op hun kleren morsen.
 • Ouders die achteraan in de wagen naast de Maxi-Cosi gaan zitten. Stickers met “Janneke en Mieke aan boord” horen daar ook bij.

 • Het woordje “astu” in plaats van alstublieft.
 • Missverkiezingen.
 • Naar links pinken op een rotonde.

 • Koningshuizen.
 • Coltruien zonder mouwen.
 • Waarom zoveel mensen aan wie op de radio of op tv een vraag gesteld wordt, hun zin beginnen met: “Goh”

 • Regendouches.
 • Excuses eisen. Een verontschuldiging staat of valt door oprechtheid. Wanneer je een verontschuldiging eist, is er nog weinig welgemeend aan. (Dus respect voor mijn broer die in de lagere school verplicht zijn excuses moest aanbieden van de directeur en dit weigerde omdat hij geen spijt van zijn daden had.)
 • Dit.

 

  • België. Het marcheert gewoon niet.
  • Mensen die bij een ramp of ongeval commentaren achterlaten op HLN in de trant van: “sterkte” of “R.I.P.”
  • Hoe vrouwen met perfect gemanicuurde nagels aan het einde van de dag nog steeds perfect gemanicuurde nagels hebben.
 • Waar de fascinatie voor deze vorm ⋒ ineens vandaan komt. En waarom?
 • De beurs.
 • Waarom Beyoncé zo wordt geadoreerd.

 • Dat er mensen zijn die (probleemloos) muziekinstrumenten kunnen bespelen. (muziek lezen hoort hier ook bij)
 • Wedding rehearsals.
 • Elizabeth Holmes en de hele Theranos zaak.

 • De spreuk: Fall Down 7 Times Get Up 8.
 • Mensen die tien minuten aan de charcuterietoog moeten wachten om dan wanneer het aan hun is, te zeggen: “Euh, ja,… wacht…effe kijken…euhm…” You had plenty of time!
 • Berggeiten.
15 Responses
 • cindy
  augustus 3, 2019

  Ooooo wat geniet ik van dit lijstje.
  Wat is het fijn om te lezen en dan tegen jezelf te zeggen, zie je wel ik ben niet de enige 🙂

  • Annelies
   augustus 4, 2019

   Je bent nooit alleen! Tenzij je uw kind Kyliano noemt, dan sta je er alleen voor… 😉

 • Eva
  augustus 4, 2019

  Oh zo tof, zo’n lijstjes! Bij het lezen zei ik vaak ‘ja!’ Maar ook een paar keer ‘huh?’: Beyoncé?? She’s the queen, Annelies! Maar aangezien je ook geen koningshuizen begrijpt… 😉

  • Annelies
   augustus 4, 2019

   Nee joh, kings and queens horen alleen thuis in sprookjes en een boek kaarten. Trouwens, echte koninginnen staan niet in hun onderbroek op het podium. 😆
   Geef mij dan maar Adele, daar houdt toch iedereen van, hé Eva! 😉

 • Davina
  augustus 4, 2019

  Heel leuk lijstje! Al vind ik mijn regendouche wel zaaaaaaalig 😀

  • Annelies
   augustus 4, 2019

   Ik ben te praktisch ingesteld voor regendouches, denk ik. Een douche dient om u af te spoelen, niet om te waterboarden. 😅
   (en dan moet ge ook nog eens twee douchekoppen kuisen…)

 • Wapiti
  augustus 4, 2019

  Hahaha, wat een vrolijke lijst!
  Berggeiten begrijp ik wel hoor! Die beesten kennen tenminste de kunst om weg te springen, ver van ons gewoel en al onze onbegrijpelijke dingen.
  Verder heb je gelijk!

  • Annelies
   augustus 4, 2019

   Oh, maar I love berggeiten!! Ik begrijp alleen hun steile-wand-balanceer-kunsten niet. Hoe doen die beesten dat?! 😮

 • Griet
  augustus 4, 2019

  Hahahahahahahahahahahahelemaal met jou eens.

 • Anne
  augustus 4, 2019

  Wat een herkenbaar lijstje.
  Naast bladblazers hoort ook nog mijn Achterbuurvrouw die op winderige dagen met een plastic zakje blaadjes van het gazon opruimt.

 • Anne
  augustus 5, 2019

  Ow yes, ik kon wel regelmatig eens instemmend knikken. Bladblazers.
  Berggeiten, trouwens, idem met bergkoeien, zagen we vorige week of zo nog. Hoe is die daar in godsnaam geraakt, vroegen we ons af. Die moeten nogal kunnen klimmen. Koeien? Klimmen? Heu?

 • Wiek
  augustus 7, 2019

  Fijn lijstje, de herkenning is groot.
  één kanttekening kan ik dan niet laten, dat wil zeggen… Als je met naar links ‘pinken’ het gebruiken van het knipperlicht bedoeld (even mijn vertaling vlaams-nederlands checken), dan snap ik dat wel. Of eigenlijk, dan vind ik dat wel gek, want we moeten een rotonde immers als een rechte weg zien, maar tegelijk kan ik verklaren waarom het gebeurd. Het wordt in Nederland namelijk actief aangeleerd tijdens de rijles. Neem je de rotonde 3/4, dan geef je richting aan naar links. En tsja, dat doe ik dan maar braaf, want dat heb ik geleerd.
  Verder, dank voor de herkenning!

 • Charlotte
  augustus 8, 2019

  Zalig lijstje en heel herkenbaar.
  Astu, gruwelijk vind ik dat. Blief hoor ik ook al eens, wat even erg is…
  Bladblazers zijn bewijs van hoe marketing mensen alles kan aansmeren. Ze hadden beter bladstofzuigers uitgevonden, das toch logischer?

 • Liezewiezewoes
  augustus 8, 2019

  zalige lijst 😀 Ik voeg toe: mensen die naar hun kinderen verwijzen als ‘kids’. Eugh! We wonen in België mensen!
  Snap ik ook niet: mensen die in een wachtrij zo dicht tegen je komen staan dat je hun stinkende adem ruikt. Trampel mijn aura niet zo plat!

 • Katrien
  augustus 19, 2019

  Hahaha, naar links pinken op een rond punt is verplicht hier in Frankrijk van zodra je verder gaat dan gewoon rechtdoor. Je moet ook naar rechts pinken als je van het rondpunt gaat afrijden, zelfs als je gewoon rechtdoor gaat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.