HOT PINK

Ik denk dat het ondertussen al tien jaar geleden is dat ik een klein ritstasje kreeg van mijn werkgever en al die jaren gebruikte ik het kleinood intensief. Zo veel dat het dringend aan vervanging toe was: het zat onder de vlekken, er zat een gat in en was letterlijk al in staat van ontbinding. Hoog tijd dus voor een nieuw exemplaar en gisteren had ik de tijd en de goesting om een waardige vervanger te naaien.

Geschikt garen en fournituren vinden is hier nooit een probleem, de stofkeuze daarentegen ligt altijd wat moeilijker. Tegenwoordig hou ik wel van fellere kleuren -vooral dan roze!- en ook handgeschilderde stoffen zijn favoriet.Natuurlijk heb ik zulke stofjes niet in huis en moest ik dus op zoek naar iets anders. Tijdens deze zoektocht stuitte ik op een oefenlapje van dit project en de spreekwoordelijke puzzelstukjes vielen in mekaar. Gecombineerd met een witte voeringstof en een kringloop rits had ik een tijdje later een nieuw tasje.

“Ik heb er ondertussen al zoveel gemaakt dat het een heerlijk, zonder-nadenken-projectje is geworden.”

Het stikken van een ritstasje is uiteraard niets bijzonder. Ik heb er ondertussen al zoveel gemaakt dat het een heerlijk, zonder-nadenken-projectje is geworden. Omdat het buitenpaneel uit één stuk bestaat, was het doorstikken naast de rits wel een beetje trickymaar verder zat het ding op ‘een wip en een gauw’ in mekaar.En zo heb ik nu een zelfgeschilderd nieuw ritstasje. Of het ook tien jaar gaat meegaan, is nog maar de vraag.

Hot pink - zipper pouch - hand painted

Hot pink - zipper pouch - hand painted
Hot pink - zipper pouch - hand painted

Hot pink - zipper pouch - hand painted

Hot pink - zipper pouch - hand painted

15 Responses

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.