Een grote zachte sprei

Een jaar geleden kocht ik op een verkoop voor het goede doel een hele grote lap stof zonder enig doel. Normaal gezien doe ik dat niet, zomaar stof kopen zonder dat ik weet waarvoor het gaat dienen, maar deze zachte wolk kon ik echt niet laten liggen. Het is een zalig zachte, lichtjes gemêleerde tricot stof met allemaal kleine kussentjes en 10 euro voor een 6,5 vierkante meter stof is geen geld hè! Na wat getwijfel (zou ik er kussens van maken?) besloot ik om er een hele grote sprei van te maken. En dat die groot is, dat heb ik geweten bij het vastnaaien van de brede boord.

Om de randen van de sprei af te werken koos ik voor een al even zachte roze/paarse (online is het lila) nicky velours van bij Madeline de stoffenmadam. Ik knipte brede stroken die ik aan mekaar naaide tot een lang lint. Vervolgens werden ze goede kanten op mekaar rondom de rand van de sprei genaaid om vervolgens heel de boord met de hand vast te naaien aan de achterkant. Dat laatste was echt wel een huzarenstukje. Tien meter stof omzomen doe je niet rap-rap. Ik deed er ongeveer 5 afleveringen van Abstract over om helemaal rond te geraken.

Vervolgens moest ik de hoeken nog met de hand vastnaaien en dat was nog een slag erger. Ik wou perse dat de hoeken in verstek waren en dat bleek uiteindelijk belachelijk veel en vooral moeilijk werk. Nicky velours laat zich namelijk niet goed op schuin van draad met de hand vast naaien. Met als gevolg dat die hoeken niet echt geweldig goed zijn uitgevoerd, maar ja. Ik ga mij er niet druk in maken. Ik heb een zalig zachte en gezellige sprei om de volgende wintermaanden heerlijk warm door te komen.

No tags
15 Responses
 • Delphine
  december 3, 2017

  oooh dat ziet er een zalig zachte en warme sprei uit,ideaal voor dit koude winterweer

 • eva
  december 3, 2017

  Oh maar jong, zo geweldig schoon! Ik kocht dezelfde Nicky voor een gestripte Berlin Beat voor de dochter (die hem niet meer uit doet, zo zacht). Prachtige kleur zeg, in combi met die ‘wolkjes’.

 • hanne
  december 3, 2017

  Zalig!

 • CarlaK
  december 3, 2017

  warme wolkjes !

 • Lisette
  december 3, 2017

  Heerlijk! Ik zou er zo onder wegkruipen!

 • Barbara van S.
  december 3, 2017

  Wauw, zo’n mooie sprei, zo’n mooie commode, zo’n mooie plaatjes! Lijkt wel weggelopen uit één of ander woontijdschrift!

 • karla
  december 3, 2017

  Knap! Het vele werk waard!

 • Anja VH
  december 3, 2017

  Waaw, prachtig!

 • Paspelpoes Joke
  december 4, 2017

  Oh, daar zou ik me nu echt graag in rollen. Ziet er heerlijk uit.
  En die nicky lacht ook al heel lang zo lief naar mij bij Madeline.

 • An
  december 4, 2017

  zoveel handwerk, maar wel voor een pracht van een resultaat. Ik zou er wel mee willen onder kruipen

 • Gera
  december 4, 2017

  Wat een geweldige sprei!! Die stof had ik ook niet kunnen weerstaan wanneer ik het was tegengekomen.
  Erg leuk!!

  Groet, Gera

 • Carla
  december 4, 2017

  Wat een mooie combinatie!!En met de hand zeg! Knap gedaan.Dat is zalig om onder te liggen tijdens de winteravonden die er aankomen.

 • liezewiezewoes
  december 6, 2017

  enorme fan van de sprei zeg!!

 • Naomi van Soft Cactus
  december 8, 2017

  Prachtige sprei!

 • Lies
  december 21, 2017

  Wie let er nu op die hoekjes als je in zo’n wollig warm dekentje kan kruipen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.