Een grote pennenzak uit jeansstof

Voor de start van het nieuwe schooljaar maakte ik een pennenzak voor Poppemie. Ze vroeg voor een groot exemplaar en daarom naaide ik de toilettas ‘Anna’ uit De tas van Annelies. Ik maakte het tasje al eerder voor haar, maar deze keer was de uitdaging iets groter omdat het geen doorschijnend plastic was maar twee lagen echte stof die gestikt moesten worden.

Poppemie koos voor het Anna model omdat ze een testversie die ik voor mijn boek maakte al gebruikte tijdens de examens (net zoals haar kinderen) en ze toen zo content was van de grootte van de pennenzak. Vanop het toilet zocht ze stofjes uit -Ja, zo gaat dat tegenwoordig. Ik op zolder tussen de stoffen, zij thuis op haar toilet en Facetime als gemene deler-  en ging voor een combinatie van jeansstof en streepjes. Zoals gewoonlijk gebruikte ik een kringlooprits die ik deze keer afwerkte met een leren trekkertje.

Biaislint stikken is niet mijn grootste talent en dus was deze pennenzak een goede oefening om mijn skills te verbeteren. Ondanks het feit dat ik redelijk dikke jeansstof gebruikte en ter hoogte van de rits moest stikken, is het toch vrij tot zeer goed gelukt. Oefening baart dus echt wel kunst, y’all! Ik durf zelfs te zeggen dat ik het biaislint stikken plezant vond.

De flapjes aan de uiteinden van de rits waren net iets te dik om deftig te naaien en die zijn dus zeker voor verbetering vatbaar. Toch ga ik er bij wijze van spreken mijn slaap niet voor laten, om het met Poppemies woorden te zeggen: “Details, details,…” detail pennenzak

collage
detail pennenzak

pennenzak in gebruik

16 Responses
 • withlovebyeva
  oktober 7, 2016

  Die foto’s zijn weer zo perfect gestyled! Zelfs al heb ik weinig met tassen, ik kom hier zò graag kijken!

 • eva
  oktober 7, 2016

  Oh zeg, dat ziet er bijna zo uit als een dure Meraki-toilettas (waar ik op dit ogenblik naar kijk in een hippe conceptstore/lunchvar). Zeer stijlvol, zo kan ik er eigenlijk ook eentje gebruiken…

  • Annelies
   oktober 7, 2016

   Meraki? Nog nooit van gehoord, ik ga het eens direct opzoeken!

 • martelambin
  oktober 7, 2016

  Hier hetzelfde als bij Eva! Ik hou van tassen, naai ze nooit, maar vind het zo mooi om naar te kijken! Mooie nieuwe blog ook! Dikke proficiat. M

 • Saskia
  oktober 7, 2016

  Poppemie … ik schat 3de middelbaar … aan de leerstof te zien. En die pennenzak heeft precies dezelfde vorm en grootte als de mijne pakweg 25 jaar geleden!

 • Petra
  oktober 7, 2016

  Het ziet er weer goed uit! Gebruik je de achterkant van de stof? Je nieuwe bloglook is prachtig.

  • Annelies
   oktober 7, 2016

   Dank je! Ik gebruikte inderdaad de achterkant, ik vind die vaak mooier dan de goede kant van de stof. 🙂

 • CarlaK
  oktober 7, 2016

  Schitterend puur !

 • Lies
  oktober 8, 2016

  Poppemie heeft nogal chance! Pennenzakkenlove❤️ Vooral deze versie!

 • Khadetjes
  oktober 8, 2016

  Ik sluit aan bij zowat al het voorgaande… mooi! Naast je nieuwe omgeving vind ik het gewoon plezant om jou met stof aan de slag te zien gaan, àltijd anders dan ik het zou doen, met een tikje eigenzinnigheid erbij die ieder maaksel tot een pareltje maakt! Lucky poppemie!

 • Tine
  oktober 8, 2016

  Wauw, zo’n pennenzak wil ik ook 🙂

 • karla
  oktober 8, 2016

  Volledig af tot in de details!

 • Davina
  oktober 9, 2016

  heel knap exemplaar!

 • Severien
  november 4, 2016

  Mooi! Ik ben normaal niet zo voor jeans maar dit is echt tof gedaan!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.