Gegraveerde houten lepels

Pinterest blijft een heerlijke bron van inspiratie. Zo zag ik een tijdje terug regelmatig deze wood burned spoons verschijnen: gewone houten lepels die met een pyrograaf bewerkt zijn. Dit leek me wel eens leuk om uit te proberen en aangezien ik van mijn vader zo’n pyrograaf kon lenen, moest ik er ook geen zotte kosten voor doen.

Het idee is simpel: teken met een potlood het gewenste motief op de lepels en gebruik dan de super-hete pen van de pyrograaf om het patroon in het hout te graveren. In de praktijk is het toch even oefenen. Elke stift heeft een andere punt, en dus ook een ander effect, en je moet rekening houden met de richting waarin de nerven van het hout lopen. Ondertussen moet je proberen om ook de druk van je pen gelijk te houden, want hoe harder je drukt, hoe donkerder de tekening.

Ik vond het in ieder geval erg plezant om te doen. Het lijkt me trouwens ook een leuk idee om zulke gepersonaliseerde lepels cadeau te doen; bij een housewarming bijvoorbeeld of als cadeautje voor de gastheer of -vrouw.

Wood burned spoons (5)

Wood burned spoons (2)

Wood burned spoons (3)

Wood burned spoons (6)

Wood burned spoons (4)

9 Responses
 • liebest
  april 10, 2016

  Mijn dochter heeft dat gekregen van de sint. Je mag 3 keer raden wie dat ding gebruikt 😉

 • Charlotte
  april 11, 2016

  Heel tof!

 • Marleen (Petrol and Mint)
  april 11, 2016

  Cool! Ik had er nog nooit van gehoord! Alleen getest op lepels? Ik heb zo'n klein vermoeden dat er niet veel blank hout over blijft als je zoiets in huis haalt 😉

 • JoChapeau
  april 11, 2016

  Keichique gedaan zeg !

 • eva maria
  april 11, 2016

  Geweldig, de lick-me variant is echt té grappig cool 🙂

 • Karla
  april 11, 2016

  Hoe leutig is dat!!

 • With love - by Eva
  april 11, 2016

  Hahaha, “lick me” 🙂 En Eva, geloof het of niet, maar ik wist dat ik in jouw reactie hetzelfde ging lezen!

 • christine
  april 13, 2016

  Wanneer ik op kot ging, gaf ons mama me zo'n boterhammenplank met een tekening, mijn naam en geboortedatum erop.
  Geboortegeschenkje.
  Dat plankje heb ik meer dan 10 jaar later nog steeds, de tekening is er al af, maar herinner ik me nog bij elk gebruik.
  Toffe cadeautip!

 • nobutterfly
  april 20, 2016

  Ongelooflijk mooi!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.