FAQ

De meest gestelde vragen.

Blog

Na 7 jaar Blogger ben ik overgeschakeld naar WordPress.org. en ben daar zeer content van. De mogelijkheden zijn veel groter en ik vind de software een pak gebruiksvriendelijker. Voor de verhuis van mijn blog volgde ik Kathleens fantastische cursus.

Ik verdien geen geld aan mijn blog en werd nog nooit betaald voor het schrijven van een blogbericht. Soms mag ik wel een stofje kiezen bij een winkel om een collectie of nieuw product in de kijker te zetten.  Dit gaat dan steeds om bedrijven die relevant zijn voor mijn blog en die ik een warm hart toedraag. Ik zal dit ook altijd duidelijk vermelden in het blogbericht.

Je mag uiteraard een van mijn foto’s delen op je website of blog, zolang je maar terug linkt naar de originele webpagina en foto.

Je kan een mailtje sturen naar dezustervan@gmail.com of dit formulier gebruiken. Ik zal je zeker van antwoord dienen, maar ik ben geen ‘snelle Jelle’ als het op e-mail aankomt, dus een beetje geduld is wel nodig.

Nope. Voor vrienden of familie maak ik graag een uitzondering, maar anders niet. Niet dat ik geen webshop wil openen, maar het hele boekhoud-administratie-gebeuren houdt mij tegen.

De tas van Annelies

De foto’s werden gemaakt door Katy Chiers, de vormgeving werd verzorgd door Leen Depooter en de illustraties zijn van de hand van Liene Bouwen.

Het boek werd uitgegeven door Lannoo.

De stoffen werden gesponsord door Les Tissues Du Chiens Vert en Soldeur.

Bij het boek is 1 patroonblad inbegrepen, voor- en achterzijde bedrukt. Aangezien de meeste patroondelen rechthoeken zijn, zijn deze niet mee opgenomen op het patroonblad.

Materiaal

Ik heb 6 naaimachines.

  • een Pfaff select 3.0 (het werkpaard)
  • een nieuwe Bernina 215 (voor het fijnere werk)
  • een Pfaff 145 (een industriële naaimachine met een ‘walking foot’)
  • een Juki MO-734DE (een overlock)
  • een Union Special 39500B (een industriële overlock)
  • een antieke naaimachine met trappedaal waarvan ik het merk niet ken

Ik werk dikwijls met tweedehands of gekregen stof. Wanneer ik nieuwe stof koop is dat vaak bij winkels in de omgeving. Bijvoorbeeld: Madeline de StoffenMadam, Den Boom, Nostex, of Stoff.be.

Sinds 2016 fotografeer ik met een Nikon D3300, meestal in combinatie met een AF-S 50mm F/1.8G lens.  Soms gebruik ik ook mijn AF-S 18-105mm F/3.5-5.6G ED lens of mijn iPhone. Foto’s bewerken doe ik als een volleerde kluns met een combinatie van Gimp en Picasa. Ik hoop om ooit Lightroom te kunnen aanschaffen.

persoonlijk

Het waarom van ‘De Zuster Van’ kan je hier lezen. (Wel in het Engels!)

Poppemie is een jongedame waar ik al bijna 15 jaar op babysit.  Ondertussen is ze praktisch familie geworden -ze is als een kleine zus voor mij- en delen we zelfs een metekindje samen.

Ik heb geen kinderen, de tweeling die je hier soms ziet passeren zijn de kinderen van mijn broer. Ik ben ook niet getrouwd, ik ben ‘single and ready to mingle’, zeg maar. (Shit, dat klinkt fout)