EEN VRAAG VOOR JULLIE

Velen onder jullie hebben waarschijnlijk al gehoord van de brand die in januari Madeline De Stoffenmadam trof. Ondertussen is de nieuwe winkel al weer een tijdje open en zijn de workshops ook terug gestart, maar de financiële ‘kater’ die overblijft vraagt uiteraard wat meer tijd om te temmen.Daarom ontstond er in de dagen na de brand het idee bij een aantal bloggers om workshops te organiseren ten voordele van Madeline. Ook bij mij werd er gepolst of ik interesse had in het geven van een tassenworkshop

en in al mijn enthousiasme zei ik meteen ‘ja’. Nu, dat enthousiasme is er nog steeds, maar naar invulling toe is het een beetje blanco in mijn hoofd. Verder dan ‘tas’ ben ik nog niet geraakt en daarom had ik graag wat feedback van jullie gekregen. Als jij een workshop zou volgen, wat voor soort tas zou je dan graag willen maken? Een eenvoudige, maar perfect afgewerkte tote? Een kleinere, maar superhandige schoudertas? Een hippe bucket bag? Of misschien heb je nog een ander model in gedachte? Zijn er technieken waar je graag meer over wil weten?

Ik hoor het graag in de commentaren! Alvast bedankt!

20 Responses
 • KellyJade
  april 4, 2016

  Voor beginner is een simpele tote workshop wel interessant denk ik, maar ikzelf zou dan liever voor iets gecompliceerder kiezen! Het hangt er allemaal van af wat je doelpubliek is! Ik zou persoonlijk wel wat meer willen weten over hengsels, lederen hengsels, rivetten, nestelogen… Dat soort dingen, want daar heb ik geen kaas van gegeten 😉 Maar als je een workshop wil organiseren die ook voor echte beginners toegankelijk is, is zo'n tot bag of ja, misschien een hippe bucket bag wel iets!

 • CreativEls
  april 4, 2016

  De schoudertas zou ik wel zien zitten. Maar hoewel een tote misschien simpel is het vasthechten van die lederen schouderriemen met die studs of hoe moet ik dat noemen zou ik daarvan wel willen leren. De zaken die KellyJade aanhaalt wil ook wel leren want daar zie ik tegenop om er alleen aan te beginnen. Afhankelijk wanneer de workshop doorgaat, ben ik kandidaat.

 • Of many kinds
  april 4, 2016

  Oh, eindelijk een tassen workshop van jou! Daar kom ik vanuit Gent voor naar Lier. Ik zou heel graag de tote of Bucket bag leren maken. Net als bovenstaande dames ontzie ik mij het inslaan van de ringen en andere tassenspecifieke zaken… Graag leer ik dat dan. Hopelijk tot snel!

 • Annick @ MinnieMie
  april 5, 2016

  De bucketbag!

 • Delphine Hoorelbeke
  april 5, 2016

  Eentje waar veel in kan maar toch een apart vakje voor sleutels

 • Woohoo
  april 5, 2016

  Een handtas, maar niet te klein. Eentje met een lang hengsel voor over de schouder, aanpasbaar zou fijn zijn!

 • DoDidIt
  april 5, 2016

  Een handige schoudertas!

 • Lies:
  april 5, 2016

  Ja, ja, ja…. De technieken… Je weet wel!

 • JoChapeau
  april 5, 2016

  Een handtas, die ik schuin over mijn schouders kan dragen bv. Zo'n dubbel-ritstasjes- principe interesseert me nog altijd (even groot als Marie, zodat ook alles erin kan)! (en ik zou echt niet weten hoe ik daaraan moet beginnen).

 • Het lijkt me leuk om iedereen te laten kiezen welk patroon ze mogen gebruiken uit je boek, en dan kan jij je focussen op de moeilijkere technieken en het niet stap voor stap mee uit te leggen. Of je laat mensen je hulp inroepen waar nodig.

 • Lunatiek
  april 5, 2016

  Klinkt leuk 🙂 Als tassenleek zijn een aantalbasistechnieken wel leuk… de basisnaaitechnieken heb ik wel onder de knie, maar als je vooral kleding maakt, dan is een tas toch helemaal iets anders en blijven er toch een hoop drempels… Benieuwd wat er uit de bus gaat komen 🙂

 • eva maria
  april 5, 2016

  Jajaja, die technieken met dat leer en die metalen dingskes enzo op een handige tote!

 • Fabienne
  april 5, 2016

  Ik ben ook voorstander van al die technieksjes en een mooie tote

 • Het eerste wat ik bedenk als ik je vraag lees, is: rivetten! Een tas met rivetten dus, graag!

 • Seija me-time
  april 5, 2016

  Als ik die bucket bag bekijk zitten er daar wel wat rivetten in. Alleen thuis zie ik mij dat nog niet zo snel doen, maar met een beetje hulp……

 • Leen Bellekens
  april 6, 2016

  Een handtas, met zakjes aan de binnenkant, ik zou graag leren hoe je binnenzakjes maakt met een rits! Hiervoor kom ik graag van Leuven!

 • Greetje Sluydts
  april 6, 2016

  Top idee. Voor mij ook liefst een workshop met rivetten, nestelogen, evt. verwerken van (kunst)leder…

 • Greetje Sluydts
  april 6, 2016

  Top idee. Voor mij ook liefst een workshop met rivetten, nestelogen, evt. verwerken van (kunst)leder…

 • Een workshop van jou: ik schrijf me direct in! 😀 ik zou heel graag willen leren hoe je de fantastische details doet waaronder de leren handvaten.

 • Anoniem
  april 15, 2016

  Een super handige schoudertas. Misschien is een herhaling van Van Katoen in het MIAT een idee? De dag met de workshops. Ik vond dat toen supertof.
  Liana

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.