EEN TWIJFELGEVAL

Dit tasje zou een cadeautje worden voor de BFF en ik baseerde me op deze pin die op haar ‘dingen om te kopen’-bord stond. Niet direct mijn stijl, maar dat is bij een cadeau natuurlijk ook niet de bedoeling. Ik had nog een mooie lap natuurleer liggen en verschillende stalen zetelleer in de juiste tinten. Best tricky natuurlijk een tas in leer stikken, maar zoals mijn vava altijd zei: ‘Het leven is aan de durvers’.

Het patroon is de Liene tas uit mijn boek; een klein en vooral praktisch tasje. Het vakje met de rits liet ik wel achterwege aangezien het werken met leer al uitdagend genoeg ging zijn en oh boy, was I right!

Eerst maakte ik de flap en was bijzonder content van hoe die uitdraaide. Hoe ik die precies aan het tasje ging bevestigen was echter nog een raadsel want ik zag al snel dat die veel te dik ging zijn om er gewoon mee tussen te stikken. Ervan uitgaande dat alles wel in orde zou komen, stikte ik lustig verder en ook het tasje zelf stak snel in elkaar. Tot het moment van de assemblage aanbrak en ik helemaal vast zat. Want hoe moest ik nu in godsnaam die flap op een deftige manier vastzetten?


“Wat doen jullie met zelfgemaakte cadeautjes waar je niet 100% tevreden van bent? Toch afgeven of niet?”


Aangezien stikken geen optie was, waren mijn oude vertrouwde rivetten de oplossing, maar dan moest ik eerst de open zijde van de flap op een deftige manier afwerken. Eerst probeerde ik met een stukje leer, maar dan werd het allemaal nog dikker en stugger. Geen goed idee dus. Dan dacht ik om de voeringstof te gebruiken, maar die bleek te veel te schuiven en niet erg mooi aan de buitenkant. Uiteindelijk greep ik bijna radeloos (oh, wat een drama!) naar een rol keperband die ik nog ergens in een schuif had liggen. Met wat lijm en erg stevige rivetten kreeg ik de flap uiteindelijk toch aan het tasje vastgezet om vervolgens niet tevreden te zijn met het resultaat. Aan de binnenkant ziet het er nog redelijk deftig uit, maar aan de achterkant is het toch niet je dat.

Daarom kijk ik nu jullie richting uit om te vragen naar jullie mening. Werk ik het tasje verder af en zet ik er nog een hengsel aan of gaat het bij de stapel onafgewerkte stukken? Ondertussen zit ik er al zo lang met mijn neus op dat ik door de bomen het bos niet meer zie. Wat doen jullie met zelfgemaakte cadeautjes waar je niet 100% tevreden van bent? Toch afgeven of niet?

patchwork leather handbag (1)

patchwork leather handbag (3)

patchwork leather handbag (5)

patchwork leather handbag (6)

28 Responses
 • WennekesPen
  januari 30, 2016

  Ik vind het een geweldig mooi tasje. Niettwijfelen, wie dit tasje krijgt is een lucky girl!

 • Charlotte Deschrijver
  januari 30, 2016

  Ik snap volledig wat je bedoelt! We zijn toch altijd zo streng voor onszelf! Maar ik zou er toch heel blij mee zijn als ik het kreeg. Dus gewoon doen en dan niet direct zeggen als je het net afgeeft van 'Ik was nog aan het twijfelen want ik was niet zo helemaal zelf tevreden van het resultaat…' niet doen he! Gewoon geven en de reactie afwachten.

 • ann cloots
  januari 30, 2016

  ik weet nie goe wat ik zou doen maar dit echt afgeven jong!! Die ga volgens mij daar vree content mee zijn, serieus!

 • Jo-Lynn Van Damme
  januari 30, 2016

  Hierover zou ik ook niet twijfelen. Wie ziet die achterkant nu? En het valt trouwens echt wel mee zo met die rivetten … Doen!

 • JoChapeau
  januari 30, 2016

  Toch afgeven en er een gans verhaal bij vertellen over het hoe, en wat en waarom … en er nog iets anders als extra cadeautje bij voorzien … dat zou ik doen, denk ik 😉

 • Marleen (Petrol and Mint)
  januari 30, 2016

  Lastig… ik maakte ook al een tasje waar ik niet 100% content van was… maar bij mij gaat dat dan naar de dochters… die houden van alles wat mama maakt … voor zolang dat nog duurt, haha.

 • MiaH
  januari 31, 2016

  Bij de schoenmaker vragen om de flap eraan te stikken misschien? Het is zo een mooi tasje dat het wel jammer zou zijn om het te laten liggen. Maar die bevestiging zoals ze nu is kan mij echt niet bekoren. Zo spijtig. Ikzelf zou het niet afgeven. Maar ja, wie ben ik om daarover te oordelen. Zelf kan ik het niet beter hoor 🙂

 • Aurelie E.
  januari 31, 2016

  Als ik niet tevreden ben hou ik het en bekijk ik later nog eens of het toch niet de moeite is om nog af te geven 😀 Maar in dit geval zou ik toch niet te hard twijfelen!

 • Mieke Jansen
  januari 31, 2016

  Ik snap helemaal wat je bedoelt, maar ik ben zeker dat jou bff, tenzij ze zelf ook een kritische naaister is, totaal het probleem niet ziet. En dan nog, het is echt prachtig verder!

 • Charlotte
  januari 31, 2016

  Haha, we zijn toch allemaal onze grootste criticus, hè.
  Ik vind het tasje bijzonder mooi en zou super gelukkig zijn als ik het mocht ontvangen. En zoals iemand hierboven ook al zei, niet meteen de aandacht vestigen op wat je zelf niet zo goed vindt. Ik doe dat zelf ook altijd, terwijl de kans zo groot is dat de ontvanger dat zelfs niet ziet!
  Doen!!!

 • An Vande Velde
  januari 31, 2016

  Wij zien alles tot in de details, de anderen kijken nooit zo ver… maar ikzelf kan heel moeilijk iets afgeven waar ik niet 100% achter sta…. en dan zitten al mijn huisgenoten samen te turen naar mijn 'fout' en zien die niets… dus vaak stom, maar het is zo…:-)
  Ik vind jouw tasje prachtig! Zonder riempje, zo verder afwerken en zeker afgeven….!

 • Annick
  januari 31, 2016

  Simpel, ik maakte het ook al mee en dat is de deur nooit uitgegaan… Ik kan dat niet… Echt niet 😀. Dus luister gewoon naar uzelf en dat is volgens mij de beste keuze. Uren werk zaten er bij mij ook in maar je geeft iets met je hart en het was dat dat de doorslag gaf bij mij want mijn hart lag daar niet voor honderd procent bij…

 • Woohoo
  januari 31, 2016

  Afgeven, dat is zo mooi! En als zij het niet mooi vindt, stuur je het maar naar hier 🙂 Ik ben ook heel streng voor mezelf als het op cadeautjes aankomt, dus ik snap je gevoel volledig, maar ik zou je toch aanraden om het af te geven. Het kan echt een pak erger 🙂

 • Karla
  januari 31, 2016

  Da's een moeilijke he, afgeven of niet als ge zelf niet helemaal zeker zijt. Voor ze het open maakt, je ganse verhaal erbij vertellen en benadrukken dat zij eerlijk moet antwoorden of ze het schoon vindt of niet… en als ze het niet goed vindt, kan je een andere versie maken. Maar dat gaat niet gebeuren…

 • Caroline Craane
  januari 31, 2016

  Ik vind hem prachtig, echt waar. Als maakster ben je toch altijd superkritisch omdat je weet wat voor lijdensweg het nasiproces is geweest maar echt…dit kun je makkelijk afgeven. Bovendien…je hebt het nagemaakt van een van haar pins (die ze natuurlijk niet voor niets gepind heeft) dus ze gaat dit ongetwijfeld mooi vinden, anders stond het niet op haar pinbord.

 • Jos
  januari 31, 2016

  Ik zou haar je twijfels vertellen en het aan haar laten of ze m wil aannemen. Als maker ben je altijd veel kritscher op je werk, maar ik snap je twijfel over de achterkant wel. De voorkant en binnenkant vind ik super, en ik die zie je toch het meest. En je hebt m met zoveel liefde gemaakt, dat straalt er vanaf! Je geeft haar dan de keuze om open haar eigen afweging te maken lijkt me.

 • Joke (The Needle Of Choice)
  januari 31, 2016

  Hmmm, ik eet niet goed wat zeggen nu, want mijn naai-kwaliteiten vervallen in het niets tegenover die van jou, en al zeker als het op tassen aankomt. Los daarvan, geef ik alleen iets af als ik er zelf 100% tevreden van ben, anders blijf het knagen… Maar zoals hierboven al gezegd, we zijn onze eigen grootste criticus, en 9 kansen op 10 vindt je BFF het fantastisch! En anders zegt ze het wel, dat kan een BFF doen 🙂

 • Lies:
  januari 31, 2016

  Ik vind dat je nogal streng bent voor jezelf, maar ik snap het probleem wel. Toch zou ik het erop wagen, ik durf te wedden dat die vriendin superblij zal zijn met het tasje. Zelfgemaakt nog wel en dat is op zich al zo bijzonder dat de kleine imperfecties er echt niet toe doen! Ik ben zelfs van mening dat handwerk zelfs niet helemaal perfect hoeft te zijn. die blauwe keperband : ik vind dat origineel en netjes opgelost en dat maakt de tas nog mooier.

 • mamcblogger
  januari 31, 2016

  De achterkant is inderdaad wat minder. Verder is je tas echt wel supermooi hoor!!!
  Ook al is ie niet 100% geworden wat je in gedachten had, je hebt er vast met de volle 100% liefde en enthousiasme aan gewerkt voor je BFF.
  Inpakken en afgeven die handel!

 • Katrijn
  januari 31, 2016

  Kan je geen keperband in dezelfde kleur als het natuurleer gebruiken?

 • Rosa
  januari 31, 2016

  For me is fabulous and love your combo!

 • Abfabulies
  januari 31, 2016

  Ik vind de voorkant en binnenkant wel heel knap. En die achterkant, dat ziet toch niemand?

 • eva maria
  februari 1, 2016

  Ik vind het een geweldig mooi tasje, helemaal mijn stijl en goesting. Die keperband had in een andere kleur gemogen, dat is het enige dat ik als eventuele opmerking zou kunnen geven. But who cares? ZE is toch jouw vriendin, ze gaat het geweldig vinden!
  En weet je wat, Annelies? Moest je tòch beslissen om het niet af te geven: ik stel me kandidaat als potentiële overnemer. Gaat perfect passen bij mijn nieuwe jeans. 😉

 • sneksniltje
  februari 1, 2016

  Er was iets wat me stoorde, maar ik wist niet exact wat, maar nu eva maria zei dat die blauwe keperband beter in een andere kleur was, dacht ik: Inderdaad… De achterkant is niet helemaal wat je voor ogen had, maar de rest is gewoon supermooi. Het zal een hele moeilijke afweging worden wat voor jou primeert. Moest het echter voor mijn bff zijn, zou ik het niet geven, denk ik. Een mogelijke oplossing is zelf eens haar gedacht erover te vragen, zonder dat ze weet dat het eigenlijk een kadootje voor haar is. Je zal snel merken of het goedgekeurd is of niet. En dan kun je het wijselijk stilletjes weer mee naar huis nemen indien afgekeurd of als verrassing als kadootje aanbieden, indien goedgekeurd. 🙂
  'n vrolijk groetje,
  sneksniltje

 • Mevrouw Pardoes
  februari 1, 2016

  Zo'n exemplaar gaat bij mij richting kringloop of in de weggeefkast/minibeb voor ons huis, ik kan het niet kado geven als er iets niet okee aan is. En ik snap je, det keperband ….

 • Petits Pirates
  februari 2, 2016

  Ik geef ze niet 🙂 Maar over deze zou ik niet twijfelen… Volgens mij wordt ze daar echt wel blij van!

 • Anske aj stoffenspulletjes
  februari 7, 2016

  Ik vind het er super uitzien! Ik zou er blij mee zijn 🙂
  Ik maak de inschatting: hoe kieskeurig is de vriendin en hoe hard appreciëerd ze zelfgemaakte dingen.
  Vaak koop ik er dan nog wel een kleinigheidje bij: maakt in mijn hoofd het mindere naai werk wat beter 🙂

 • Veerle Claus
  maart 10, 2016

  Ik vind het super mooi en als je niet zeker bent van jezelf, steek er dan gewoon een klein cadeautje bij. Oorringetjes of zo.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.