Een tas voor New York City

Tijdens de herfstvakantie had ik het geluk om New York City te bezoeken. Amerika is een land dat me al langer fascineert en hoewel NYC niet echt representatief is voor de rest van het land, stond het toch erg hoog op mijn te-bezoeken-plaatsen-lijst. Ik was erg aangenaam verrast door the city that never sleeps (letterlijk that is; om 3 uur ’s nachts was het drilboortijd onder ons hotelraam) en ik voelde me er al snel thuis. Zelfs van de pech-profetie waar ik het hier over had, was er in NYC geen sprake. Ik zeg het u: “New York City agrees with me.” Omdat ik niet zo vaak reis, was mijn reisuitzet echter beperkt, maar dat bleek voor een tassennaaister als ik een mooie uitdaging. Een reistas was aan de orde.

Voor deze tas stond het vinden van een degelijke stof met stip op nummer één. Uiteindelijk koos ik voor echte rugzakken-stof in het zwart. Tijdloos en het past bij alles. Het patroon van de tas tekende ik zelf en hield het bewust simpel. Ervaring leerde mij dat teveel vakken en zakken aan een tas eerder onhandig zijn en dus werd het een tas met 1 vak aan de buitenkant en twee extra binnenin. De binnenkant maakte ik trouwens uit wit katoen, het handigst om snel dingen terug te vinden.

Het vakje aan de buitenkant sluit met een magneet en de tas zelf met een metalen rits bovenaan. Aan weerskanten van de rits plaatste ik nog twee kleine D-ringen. Zo kan ik in de toekomst een lange draagriem bevestigen moest dat nodig zijn.De tas kreeg 2 stoffen hengsels die met D-ringen vastzitten aan leren riemen. Deze zijn rondom de tas vast gestikt en zorgen samen met een extra stuk stof ter hoogte van de bodem voor de nodige versteviging. Hierdoor en doordat het zulke stevige stof is, was een tassenbodem zelfs niet nodig. Om eventuele slijtage toch nog tegen te gaan zette ik 4 tassenvoetjes op de bodem. Een erg praktische tas dus, maar het allerhandigst is toch de smart sleeve. Waar er aan de voorkant het extra vak tussen de leren riemen is genaaid, daar stikte ik aan de achterzijde een dubbele laag stof tussen de riemen. Hierdoor kan de tas gemakkelijk over het handvat van een koffer geschoven worden en gaat je tas geen kant op. Mega handig mocht ik ondervinden en zeker op het hobbelig parcours vanaf de drop-off zone in Zaventem tot aan de vertrekhal.Uiteindelijk bleek de tas zijn job erg goed te doen en was het een heel praktische reistas. Niet te groot -lees onhandig- voor op het vliegtuig, maar wel groot genoeg voor al mijn gerief. Hieronder kan je zien wat er allemaal in meeging en dan nog was er ruimte over voor water en een broodje.Om mijn reisuitzet te vervolledigen maakte ik ook nog een paar andere, kleinere tassen. Zo had ik een tasje nodig om mijn koptelefoon veilig in op te bergen. Uit een jaquard achtige stof met tijgerstrepen maakte ik een rond tasje met middenin een rits. Ik verzon alles gaandeweg: de grootte werd gewoon met een passer op de stof gezet, de rits (spijtig genoeg had ik geen zwarte) kwam uit de voorraad thuis en voor de voering gebruikte ik een witte stof die al een wattenlaagje had zodat de koptelefoon goed beschermd wordt. De naden werkte ik af met een zwart bieslint. Ook een overschotje.De dag voor vertrek merkte ik dat ik geen katoenen schoenzakken had dus ook deze naaide ik zelf. Hiervoor koos ik baalkatoen waar ik met een textielstift ruiten op tekende. De zakken zelf zijn gewoon rechthoeken met bovenaan een tunnel uit zwart katoen. Een stukje zwart en wit koord maken het verder af. Simpel, snel & praktisch en al zeg ik het zelf: toch nog stijlvol voor een schoenenzak.

insert your content to be over the parallax image 
Dan restte mij nog enkel een tasje te voorzien om overdag mee te nemen. Mijn eerste gedachte was om deze rugzak mee te nemen, maar ik weet dat ik na verloop van tijd toch last krijg van mijn schouders en dus ik ging voor een klein tasje. Meer bepaald een klein ritstasje, net groot genoeg voor een portefeuille, gsm en powerbank. Dit bleek een goede zet want ik heb op geen enkel moment een grotere tas gemist en mijn gsm had ik steeds binnen handbereik. Ook wanneer die aan het opladen was.

Ook hier koos ik voor het tijgerstrepenstofje (want dat is lekker stevige stof) en die combineerde ik met een beige, katoenen voering en een gerecupereerde rits van deze tas.Verder nam ik nog een eerder gemaakte Anna mee die dienst deed als toilettas, maar spijtig genoeg vergat ik ondanks al mijn inspanningen toch nog om Daan mee te nemen. En zo naai je dan een hele resem aan tassen bij elkaar om uiteindelijk een H&M zak te gebruiken als waszak. Al goed dat de TSA mijn koffer hebben dicht gelaten. 

12 Responses
 • Riet
  november 11, 2017

  O.M.G. ! (Het is Amerika. Dus dan mag je OMG-en. Volledig terecht, in dit geval.)

 • Carla
  november 12, 2017

  Reizen in stijl mogen we zeggen!Slim gedaan om er voor te zorgen dat je de tas over de hengel van je koffer kon schuiven!

 • Saskia
  november 12, 2017

  Waw, alweer duidelijk dat jij de professional bent op tassengebied! Een extra hartje voor je schoenzakken!

 • Delphine
  november 12, 2017

  wauw wat een toptas! die zou ik ook wel willen voor op congres
  en die katoenen schoenenzakken daar moet ik toch eens werk van maken ipv altijd met plastic zakjes te prutsen

 • eva
  november 14, 2017

  Echt jong, ik zit hier wéér met mijn mond open te lezen. Wat een vakwerk! Een tas zoals hij moet zijn volgens mij: praktisch, stijlvol en tijdloos. En dan die tijgertasjes om toch nog een klein beetje op te vallen. Zalig.
  En zoals Riet zegt: OMG.
  Maal 10 of zo.

 • Marieke (circle meets line)
  november 19, 2017

  Mooi en zo handig!

 • Katrien | KATRIENETTE
  november 19, 2017

  Geweldig! Zo doordacht en ook -zoals steeds bij jou- heel mooi afgewerkt! En dan nog een #durftevragen: Waar vind je die zwarte ruszakken stof?

  • Annelies
   november 20, 2017

   Bij Actiefstoffen.nl. Ik raad wel aan om eerst een stofstaal te bestellen om de verschillende kwaliteiten te voelen aangezien dat op foto niet zo duidelijk is.

 • Joke (The Needle Of Choice)
  november 27, 2017

  Waw, nen hele uitzet! En die schoenzakken, hah! Geniaal gewoon die stof!

 • Veerle Claus
  december 3, 2017

  Jou zwarte tas vind ik fantastisch en inderdaad een zeer praktisch formaat. Welk patroontje heb je hiervoor gebruikt?

  • Annelies
   december 3, 2017

   Het is een patroon dat ik zelf tekende. Eigenlijk is het gewoon een nogal groot uitgevallen ritstasje. 🙂

 • Petra
  december 4, 2017

  Wow, wow, en nog eens wow. Vooral voor de geniale vondst van de rolkoffersleeve. Eentje om te onthouden. Prachtig gedaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.