EEN TAS IN RUIL VOOR STOF

Een paar weken geleden kreeg ik van een toffe madam een hele stapel stoffen cadeau. In een vorig leven was ze nog kostuumontwerpster en stoffeerder, dus er zaten echt wel leuke dingen tussen. Als dank besloot ik een tas voor haar te maken en omdat de meeste stoffen rood/paars getint waren, was de stofkeuze snel gemaakt. Voor de buitenstof koos ik een staal gordijnstof met een mooie dégradé en voor de voering gebruikte ik een geweldige bloemen/papegaaien stof uit de gekregen buit.

 

Het patroon is een vereenvoudigde Lili; zonder extra bodemstof en met verkorte leren hengsels. Mijn buitenstof was wel net iets te kort en daarom zit er een extra naad aan de binnenkant bovenaan.

lili tas tote bag leather handles

lili tas tote bag leather handles

De tas maakte ik twee weken geleden tijdens een bijeenkomst van Naai@Lier en hoewel het knippen en naaien heel goed vooruit ging (de tas was op 2 uur af) is het toch te zien dat concentreren tijdens zo’n naaiclubje niet altijd evident is. Mijn perfect gekozen rits knipte ik te kort af waardoor ik mij genoodzaakt zag een groen exemplaar te gebruiken. Ook het binnenzakje is niet zoals het moet. Je zou denken dat wanneer je zelf een boek schrijft dat je wel weet hoe het hoort, maar ik wisselde de twee stoffen om zodat de buitenstof aan de buitenkant van het zakje zit en de voeringstof als voering dient. Klinkt logisch, maar klopt niet.
Vanmiddag heb ik de tas overhandigd en de nieuwe eigenaar was er super blij mee! En ik dus ook!

lili tas tote bag leather handles

27 Responses

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.