EEN NIEUW SEIZOEN, EEN NIEUWE TAS!

Of toch zoiets, want een goede reden had ik niet echt om deze tas te maken. De enige reden is dezelfde als altijd; gewoon omdat ik het zo graag doe en deze tas was echt een plezier om te maken. Het vertrekpunt van deze tas was de stof. Ik plooide eerst de stof (stevig wit katoen) en verfde ze dan met sterk verdunde blauwe textielverf. Wat een anders dan verwacht resultaat gaf, maar eigenlijk wel heel leuk!

Vervolgens behandelde ik de stof met een mix van bijenwas en paraffine waardoor ze veel steviger en ook waterdicht werd. Het typische kartonachtige uitzicht van waxed canvas gaf de stof ook wat meer karakter.

Het patroon is zelf getekend en is gewoon een simpel tote modelletje. Voor de afwerking haalde ik mijn werkpaard, een Pfaff 145 nog een keer boven om hiermee de leren hoeken op de stof te stikken. Dit ging als een fluitje van een cent en leverde perfecte steken op. Oh, wat werk ik toch graag met die machine!

Het hele proces van zelf stof bewerken -of het nu gaat om verven, borduren of appliqueren- vind ik uitermate interessant en dus heb ik al stof klaarliggen om nog wat mee te experimenteren. Nu alleen nog een adres vinden waar ze zwarte bonen en indigo verkopen. Iemand?

waxed canvas bag (2)

handmade bag, waxed cotton and leather (1)

waxed canvas bag (1)

Stof onbewerkt: Den Boom
Leer en rivetten: Berten-Seijnhaeve
Textielverf: AVA
Model: Poppemie

22 Responses
 • Gaëtane
  juni 28, 2015

  Zeer schoon!!

 • gerhildemaakt
  juni 28, 2015

  Mooi gemaakt! Leuk zo'n uniek stuk.

 • Nele
  juni 28, 2015

  Prachtig! Instant zomergevoel bij deze tas.

 • Ladybug & Co
  juni 28, 2015

  Super mooi!

 • Paspelpoes Joke
  juni 28, 2015

  Wauw!

 • Marianne haakt en naait
  juni 28, 2015

  Prachtig!

 • vervlogen dagen
  juni 28, 2015

  Oh prachtig. Ik deed ongeveer hetzelfde. Misschien haalt het mijn blig nog voor de vsksntie.

 • la merlette blanche
  juni 28, 2015

  Zwarte bonen vind je bij Pit&Pit! Ik weet dat omdat ik er ook mee aan het experimenteren ben 😉
  Mooie tas alweer! Simpel en vrolijk!

 • Juffertje in het Groen
  juni 28, 2015

  Een ideale vakantietas! Mooi!

 • Jozefien
  juni 28, 2015

  O o ooo!

 • Lies:
  juni 28, 2015

  ik krijg precies gelijk goesting in ook een nieuwe tas!

 • Karla
  juni 28, 2015

  Zwarte bonen? Benieuwd! Knappe tas!

 • De Zuster Van
  juni 28, 2015

  Dank je, Pit&Pit 'to the rescue' dus!

  Enne, wat ben jij aan het doen met de bonen? 🙂

 • Sarah
  juni 29, 2015

  Echt keischoon !

 • Marijke
  juni 29, 2015

  Mooie tas! Ik ben erg benieuwd naar dat mengsel van bijenwas en paraffine, hoe doe je dat dan?

 • Rosa
  juni 29, 2015

  wow. so beautiful!

 • Anoniem
  juni 30, 2015

  Je hebt geen andere reden nodig om een tas te maken! Het is weer eens een pareltje.

 • JoChapeau
  juni 30, 2015

  Ooooo ! (wanneer geef je een workshop ? … want dan kom ik af ! )

 • eva maria
  juli 1, 2015

  Da's echt de allerschoonste tas die ik ooit gezien heb, echtentechtig! Helemaal op mijn lijf geschreven enzo!

 • VanLiesbeth
  juli 3, 2015

  Wat heb je weer een mooie tas gemaakt.
  Ik ben heel nieuwsgierig maar je mix van bijenwas en paraffine, hopelijk ga je het ” geheim” nog eens delen.
  En zien we het resultaat van je zwarte bonen experiment. Ik ben benieuwd

 • Anoniem
  juli 3, 2015

  Prachtige tas!!! Heb zelf nog een indigo verfset(al zo'n 20 jaar in m'n bezit), maar de hierop vermelde leverancier is op het net niet meer te vinden. Wel vond ik deze leverancier: http://www.verfmolendekat.com/indigo-plantaardig-50-gram.html) Succes en groetjes, MiekeR

 • Lies:
  augustus 23, 2015

  Ik ben zo fan van uw zelfgecreëerde stoffen! En van uw tassen, dat ook, maar dat was al lang geen geheim meer. Ik peins er hoe langer hoe meer over dat het dringend tijd wordt om ook “een deftig werkpaard” aan te schaffen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.