EEN LILI MAAR DAN ANDERS

Omdat ik overmorgen een workshop geef, maakte ik vandaag een Lili tas om alle stappen nog eens te overlopen. Kwestie van goed te weten waar ik mee bezig ben want mijn onvermogen om me te concentreren wil nog wel eens opspelen.Ik gebruikte een stof die ik zelf verfde voor de buitenkant en een witte katoen van IKEA voor de voering. Omdat het beide maar flutstoffen zijn, stikte ik er nog een dikkere witte stof tussenin zodat het toch wat meer body krijgt.

De aparte bodemstof liet ik achterwege en maakte de tas uit 1 stuk. Ook de hengsels paste ik aan. In plaats van de hengsels rechtstreeks aan de tas vast te zetten, koos ik voor een combinatie van zeilringen en hengsels met musketons. Een geslaagd alternatief volgens mij. Het tasje binnenin maakte ik wel volgens het patroon en ook een tassenbodem werd voorzien.

Ik dacht deze stof te gebruiken omdat ik er anders niet meteen een doel voor had en omdat het toch maar een test-tas was. Uiteindelijk ben ik blij verrast met het uiteindelijke resultaat; het valt veel beter mee dan verwacht!

een lili taseen lili taseen lili taslili-tas-5lili-tas-1

17 Responses
 • Jeanne-Marie Vroomans
  mei 5, 2016

  wauw! hele mooie tas en een superstofje!

 • Roelline
  mei 6, 2016

  inderdaad wauw! Prachtige tas, het zomerse gevoel komt boven, op naar het strand! Maar ook heerlijk voor in de stad. Ja, een heel geslaagd exemplaar! PRACHTIG.

 • Karla
  mei 6, 2016

  Die zelfgeverfde stof… WAUW. Dat patroon… WAUW.

 • Vink
  mei 6, 2016

  Amai, heel schoon!

 • lisette
  mei 6, 2016

  Wat een gave tas! Heb je textielverf gebruikt?

 • Jozefien
  mei 6, 2016

  Knap! Normaal ben ik niet zo voor een 'batiklook' (beetje het foute woord voor jouw techniek, doet het oneer aan) maar voor deze maak ik met plezier een uitzondering!

 • Lies:
  mei 6, 2016

  Maar how seg, wat een geweldige tas!! En ook : nu geeft ge de workshop van mijn dromen eindelijk en kan ik toch niet komen zeker, damn!

 • sew bidoo
  mei 6, 2016

  Helemaal eens met jozefien! Leuk zomers!

 • sew bidoo
  mei 6, 2016

  Helemaal eens met jozefien! Leuk zomers!

 • Lunatiek
  mei 7, 2016

  Da's echt een keitoffe zomertas!

 • Christine (creastine)
  mei 7, 2016

  Echt tof!! Ook heel leuk geverfd!

 • Saskia SSeWS
  mei 8, 2016

  Zotjes hoe mooi ik die tas vind! Echt eentje voor in de boekskes!! En die musketons zijn een superzet, gewoon tassen blijven maken met ringen en dan gewoon de hengels verwisselen 🙂

 • De Zuster Van
  mei 8, 2016

  Spijtig, ik had je er anders graag bij gehad. Zo gezellig!

 • JoChapeau
  mei 10, 2016

  Keitof !!!

 • Majella Vandeputte
  mei 14, 2016

  ooooooooh, opnieuw weet je het weer scherp te fotograferen!! chapeau want dit is echt een hippe tas.

 • <3. Prachtig.

 • Ik maak het zelf nu
  mei 22, 2016

  Wat mooi zeg !

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.