EEN IMPERFECT DEKENTJE VOOR EEN PERFECT MEISJE

Wanneer ik in maart uitkeek naar de geboorte van mijn boek keek Sarah, een van mijn testers, uit naar de geboorte van een echt boeleke. Haar eerste kindje liet een beetje op zich wachten, maar uiteindelijk werd Marthe Louise op 24 maart geboren. We zijn nu een dikke maand later en het is me eindelijk gelukt om haar cadeautje af te werken. Dat ik een dekentje voor het kleintje ging maken stond al langer vast, hoe en wat moest nog ingevuld worden.

Op Pinterest kwam ik een tijdje terug dit patroontje tegen en het leek me wel leuk om eens een driehoekjesquilt te maken. De stofjes werden bijeengezocht uit de stapel en voor de achterkant koos ik een super zacht wit fleeceke. Maar toen het dekentje bijna klaar was, zwierde Madam Toertjes (en pateekes) een prachtig dekentje voor Marthe online. Omdat zo’n kleintje nu eenmaal niet zoveel dekentjes nodig heeft als zeg maar pampers, besloot ik dan maar om er eerder een speel-picknick-box kleed van te maken. Ik stikte er nog een extra fleeceke tussenin en zo werd het een lekker dik speeldekentje.
Normaal gezien maak ik lappendekens met rechthoekige stukken dus die driehoekjes waren best wel een uitdaging. Ze zitten zeker niet perfect op elkaar en de perfectionist in mij was al van plan om alles terug los te tornen tot ik mij het volgende herinnerde: “A Persian Rug is Perfectly Imperfect and Precisely Imprecise.” Ik las deze quote jaren geleden in Living en het is me altijd bijgebleven. Blijkbaar zit er in het patroon van handgeknoopte Perzische tapijten steeds opzettelijk een fout omdat men er vanuit gaat dat alleen God perfect is en daarom enkel Hij in staat is om perfecte dingen te creëren. Een boodschap die mij gemoedsrust gaf (bye, bye decovietje!) en eentje die Sarah zeker weet te appreciëren. 🙂
dekentje Marthe Louise

 

dekentje Marthe Louise
 
dekentje Marthe Louise

dekentje Marthe Louise

Sterrenstof: Soldeur
Gele stof: Ikea
Grijs-witte stof: Zeeman
Overige stof: een raadsel
Patroon: triangle quilt van See Kate Sew

22 Responses
 • Petits Pirates
  april 30, 2015

  Held! Meer woorden heb ik niet.

 • Mieke Jansen
  april 30, 2015

  Wow, zo'n imperfect dekentje, laat maar komen!

 • Ladybug & Co
  april 30, 2015

  Wauw mooi!! En die imperfectie maakt hem alleen maar mooier!

 • + 2 = 5
  april 30, 2015

  Mooi! En je kleurkeuze vindt ik echt super…

 • Paspelpoezen
  april 30, 2015

  Heel mooi! Ik ben ook grote fan van de kleurtjes. Ik moet zelfs nog beginnen aan een cadeautje voor Marthe Louise (bloos). (An)

 • With love - by Eva
  april 30, 2015

  Telkens ik zo'n driehoekjesdeken zie passeren, veranderen mijn ogen tekenfilmgewijs spontaan in hartjes. Helaas wordt het daarvoor nodige geduld nooit bijgeleverd. Maar tegen dat ik ooit wacht op een boeleke, zorg ik dat ik mij ergens in jouw kringen bevind! 😉

 • An
  april 30, 2015

  mooi gedaan! en imperfect is juist mooi, dat laat zien dat het met liefde gemaakt is!

 • Annick
  april 30, 2015

  Die trianglequilt staat hier ook nog op de planning en ik weet niet of ik mijn perfectie ga kunnen negeren…

 • janusje
  mei 1, 2015

  Voor het kleine meisje is dit perfect, ondanks de imperfectie! Die quote is me ook een tiental jaar geleden verteld. Dus bij elk maaksel zegt de perfectionist in mij ook “het hoeft niet perfect te zijn”.

 • Ik maak het zelf nu
  mei 1, 2015

  Je legt de lat wel hoog,hé!Maar de quote is vol waarheid!!!Nee geen gewoon dekentje maar een tof model met driehoekjes…Diegene die zich in jouw vriendenkring bevinden mogen zich in hun handen wrijven.. altijd leuke ideeën en toffe uitvoeringen.

 • J Jupiter
  mei 1, 2015

  Zo mooi. Ik pinde dat dekentje ook eens… Hoop dat ik het ooit eens kan maken…

 • sarah frans
  mei 1, 2015

  het dekentje is prachtig super dikke merci!!
  en over de quote : amen 😉

 • Kathleen
  mei 1, 2015

  Het is een prachtig dekentje geworden en het maakt helemaal niet uit dat daar foutjes in zitten. Dat maakt het net zoveel unieker. Ik maakte vorig jaar een quilt met ruiten. Dat was ook niet evident om die allemaal te laten kloppen en daar heb ik me toen ook moeten over zetten.

 • Soft Cactus
  mei 1, 2015

  Ziet redelijk perfect uit in z'n imperfectie! Leuk cadeau! Alleen wel lastig dat ik nu naar een ander zal moeten op zoek gaan!! 🙂

 • De Zuster Van
  mei 1, 2015

  Ik ken het gevoel! 😉

 • Paspelpoes Joke
  mei 1, 2015

  Wauw, wat een fijn cadeau!! Fan van de kleurencombinatie!

 • vervlogen dagen
  mei 1, 2015

  Ja, meer patchwork! Daar ben ik sowieso voorstander van. Fijn dekentje! Ik smokkel nog met driehoeken: half square triangles zijn stiekem toch net vierkanten en dus redelijk makkelijk.

 • elisanna
  mei 2, 2015

  Mooi cadeau! En ik ken het gevoel van perfectie nastreven (en dan nog het liefst alles terug uit te trekken, dan je erbij neer te leggen). Dus bedankt voor de quote, perfectie relativeren, I will do that!

 • eva maria
  mei 2, 2015

  Prachtig! Mijn vierkantjesquilt was net af toen ik deze versie spotte op het net, de volgende wil ik ook zo!

 • Liezewiezewoes
  mei 4, 2015

  ik ben fan van die quote! en dat deken uiteraard!

 • severien
  mei 12, 2015

  Zoooo mooi. Maar echt.. zooooooo mooi. Ik droom al lang van een mooie patchwork quilt maar durf er niet aan beginnen, weer een lange-termijn project.. 🙂 Dit is echt zo'n inspiratie voor als het toch ooit eens gaat gebeuren, super gewoon.

 • sarah frans
  september 1, 2015

  wij vinden het kado nog steeds perfect en werd al veeeel gebruikt 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.