een cactus speldenkussen

De Bloggers for Life actie was ook dit jaar een groot succes en dat is grotendeels te danken aan de onvermoeibare inzet en het organisatietalent van Sarah en Annelies. Om hen hiervoor te bedanken spraken de deelnemende bloggers af om hen te verrassen met een cadeaumand met daarin allerhande (zelfgemaakt) moois of lekkers. Ik koos voor de cactussen van Vink. Sinds ik deze zag verschijnen op haar blog wist ik dat ik ze een keer moest maken en dit leek me de ideale gelegenheid.

Ik schafte me wat vilt en twee kleine bloempotjes aan en ging aan de slag. Moeilijk was het zeker niet (je vindt een duidelijke handleiding hier), het vraagt alleen genoeg geduld om elk beentje van de cactus apart op te vullen. Aangezien het om kleine stukjes gaat, is het een echt prutswerk. Ik volgde de handleiding netjes, alleen de afwerking deed ik een beetje anders. Ik koos voor een klein bloempje bovenop om wat meer kleur toe te voegen en gaf de cactussen alvast wat stekels van wit garen. Verder zette ik de cactussen vast met warme lijm en in plaats van kiezels koos ik voor een bodem van bruin vilt. Kwestie van beter transporteerbaar te zijn.

Dat laatste bleek echter een maat voor niets want de cactussen overleefden de reis met bpost niet. Toen ik ze op de post deed, had ik al een voorgevoel dat mijn inpak-skills niet afdoend waren en mijn voorgevoel bleek correct. Of de cactussen nu uiteindelijk in de cadeaumand zijn terechtgekomen weet ik niet en dat is ook niet belangrijk. Ze waren heel leuk om te maken en laten we er vanuit gaan dat het het gebaar is dat telt, nietwaar?

cactus speldenkussen

 

cactussen gif

 

5 Responses
 • Khadetjes
  december 28, 2016

  Snode dames met een groot hart, dat was het eerste wat ik dacht toen ik die doos opende… jullie wisten me zo te verrassen dat ik de hele dag als een idioot zat te grijnzen!
  De cactussen worden een dezer dagen verpot en komen dan onze richting uit ;). Ik vind ze ongelooflijk mooi! Stiekem las je toch wat mijn gedachten, want ik pinde een bord vol met vrolijke exemplaren en er lag zelfs een stapeltje vilt klaar, te wachten op actie. Merci om dit priegelwerkje van me over te nemen ♥

  • Annelies
   december 29, 2016

   Oh jee, dan heeft Mieke nog extra werk met mijn cactussen! Toch wat gênant hoor…
   In ieder geval, ze zijn met heel veel plezier en een warm hart voor jullie gemaakt. 🙂

 • Elisse
  december 28, 2016

  Oh deze zijn leuk, merci voor de link naar de handleiding, die ga ik ook maken 🙂

 • withlovebyeva
  december 30, 2016

  Jammer zeg, dat ze de reis niet helemaal overleefden! Ik hoop dat ze toch nog aankomen, want ze zijn prachtig!

 • eva maria
  januari 3, 2017

  Geweldig tof, die cactussen! Mieke gaat dat vast en zeker perfect restaureren, en dan komt dat allemaal goed!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.