EEN BUCKET BAG IN KURKLEER

Ik maak tassen. Veel tassen. Ik schreef zelfs een boek over het maken van tassen. Het is dus wel fair to say dat ik hou van alles wat met tassen te maken heeft. Dus toen Mieke me contacteerde met het nieuws dat ze een webshop opende vol met tassenmateriaal kon ik niet anders dan een denkbeeldig gat in de lucht springen. Zeilringen, leren riemen, sluitingen en holnieten op één adres en enkel een muisklik verwijderd, fantastisch toch?

Maar naast deze fournituren heeft k-bas ook iets nieuws aan te bieden, namelijk kurkleer en enthousiast als ik was, wou ik dat uiteraard een keer uitproberen.

Ik koos voor de Kato tas uit De tas van Annelies. Een bucket bag met koordsluiting. Nu kan je volgens mij twee richtingen uit met zo’n tas. Ofwel ga je voor de hobo/Ibiza/hippie look compleet met franjes, veel kleur en kralen. Ofwel hou je het sober à la de bekende Mansur Gavriel tassen en laat je het materiaal voor zich spreken. Omdat het toch de bedoeling is om het kurkleer voor te stellen, koos ik voor dat laatste, een bucket bag in all black. Het was de eerste keer dat ik met kurkleer werkte en ik moet zeggen; ik was aangenaam verrast. Het is veel soepeler dan verwacht en toch stevig. In de toekomst zou ik wel eerder kiezen voor een recht model van tas, bijvoorbeeld voor een tote bag in plaats van dit model. Dat lijkt me zo zonder bochten gemakkelijker te verwerken. Ik stikte de hele tas wel gewoon met mijn huishoudnaaimachine en dit ging prima. Wanneer ik er leer mee stik, slaat die gegarandeerd steken over, maar met dit kurkleer helemaal niet.


“Bij deze tas komen er nergens Vlieseline- of Decoviltoestanden aan te pas en daarom alleen al zou ik terug kiezen voor kurkleer.”


Ook de fournituren en leren hengsels komen van k-bas. Ik gebruikte zwarte nestelringen bovenaan en zwart-bruine rivetten om de hengsels vast te zetten. De passanten (de rechthoekige metalen ringen) waren spijtg genoeg niet verkrijgbaar in het zwart dus die gaf ik zelf een paar laagjes zwarte lakverf. De hengsels werden op maat gesneden geleverd en zijn gemaakt van degelijk, zwart splitleer. Voor de voering koos ik een knalroze wol, kwestie van wat contrast toe te voegen.

Bij deze tas komen er nergens Vlieseline- of Decoviltoestanden aan te pas en daarom alleen al zou ik terug kiezen voor kurkleer. Puur esthetisch is het kurkleer wel even wennen en gaat mijn voorkeur vooral uit naar zwart en donkerblauw. Ik weet echter niet zeker of ik ooit voor de naturel versie zou kiezen. Bij kurk denk ik toch eerder aan ‘prikbord’ dan aan ‘accessoire’. Alhoewel*. Wat goed genoeg is voor Kate, is zeker goed genoeg voor mij!

*Na het zien van deze mooieexemplaren, ga ik mijn mening toch moeten herzien, denk ik.

bucket bag in kurkleer 2

bucket bag in kurkleer 3

bucket bag in kurkleer 4

bucket bag in kurkleer 5

bucket bag in kurkleer 6

Het materiaal voor deze tas werd gesponsord door k-bas om de opening van hun webshop in de kijker te zetten. Mijn persoonlijke mening over het materiaal werd niet gesponsord.

 

34 Reacties

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *