De Bellah Blouse

Toen Eva een paar weken geleden de Bellah Blouse op haar blog toonde, was ik meteen fan van dit patroontje. Een eenvoudige snit met een paar mooie details en vooral niet te moeilijk. Dus wanneer het patroon vorige week te koop werd aangeboden, heb ik het meteen gedownload, geprint en ineen gepuzzeld. Alleen een geschikte stof ontbrak nog en die vond ik toevallig in de kringloopwinkel in Eva’s thuisstad. Voor 3,5 euro dan nog wel.

Het stofje is een synthetisch geval waarvan ik niet kan zeggen om welke soort stof het juist gaat. Ze is licht, valt soepel en is wat doorschijnend. Ik gebruikte ze wel binnenstebuiten omdat de goede kant een klein beetje glimmend was en dat is niet echt mijn ding. Vooraan sluit de blouse met knoopjes zonder knoopsgat. Omdat je de blouse over je hoofd kan aantrekken hoeft ze niet open en dicht te kunnen en zijn -Hallelujah!- echte knoopsgaten totaal overbodig. Eva werkte de blouse ook zo af en ik volgde met veel plezier haar voorbeeld. Ook de afwerking van de mouwen keek ik flagrant bij haar af (Imitatie is de eerlijkste vorm van adoratie.) en naaide ik twee lusjes om de mouwen zo te kunnen opstropen. Ook hier houden twee knoopsgatloze knoopjes de boel bij elkaar.

Bellah BLouse Bellah BLouseOmdat zo’n blouse op een kapstok niet veel zegt en beter op model getoond wordt, besloot ik dan maar om zelf even voor de camera te gaan staan. En staan is hier heel letterlijk te nemen, want ik wist begot niet hoe ik moest poseren. Dan maar Google to the rescue en daar leerde ik alles over hoe echte modebloggers poseren. Na een grondige studie van dit gegeven stel ik u hieronder graag voor aan de Bellah Blouse in al haar glorie aan de hand van 6 veel voorkomende modeblogger poses. You’re welcome! 

Bellah BLouse
1. De ik-heb-wat-last-van-hoofdpijn-maar-neem-heel-dit-fashion-bloggen-gebeuren-zeer-serieus-dus-werk-ik-zelfs-wanneer-ik-ziek-ben-pose. Is het meest doeltreffend met casual, loshangend doch zorgvuldig geföhnd haar.
2. De hoofd-knik-pose. Is zowel geschikt voor een lachend of serieus kijkend model. Ik ging hier voor de heb-ik-iets-van-u-aan-look en ook dat werkte wonderwel. 
Bellah BLouse
3. De flamingo-pose. Geeft een mooi resultaat  in combinatie met een hoge hak, hoewel dit het tot stand brengen van deze pose wat moeilijker maakt. 
4. De-ik-heb-iets-laten-vallen-maar-ben-te-fancy-om-ook-daadwerkelijk-te-bukken-en-te-zoeken-pose. Ik combineer die hier met de het-is-een-verlofdag-dus-ik-heb-mijn-haar-niet-gewassen-pose.
Bellah BLouse
5. De wandel-weg-maar-kijk-nog-even-achterom-om-te-zien-of-iedereen-mij-gezien-heeft-pose. Ideaal om je achterste en/of je tramp stamp in de schijnwerpers te zetten. Opgelet! Laat je bij een slechte uitvoering minstens 5 kilo dikker lijken dan je bent.
6. De theepot-pose. Dé klassieker onder de fashion blogger poses. Voor iedereen haalbaar en in geval van complete incompetentie is er altijd nog dit als hulpmiddel.

 

Patroon: Bellah Blouse  –  Stof: kringloopwinkel

15 Responses
 • anniie
  mei 1, 2017

  Weeral knap gedaan van mijn dochter!Waar heeft ze dat toch geleerd!

 • eva
  mei 1, 2017

  Hahahahaha,! Of hoe jij van elke blogpost toch altijd een plezant verhaalt krijgt gemaakt! I love it: de blouse, de poses én de stof. Echt k*k joh, dat jij die dan vindt in onze kringloopwinkel waar echt noooooooit iets te vinden is. Damn. 🙄😉

 • Paspelpoes Joke
  mei 1, 2017

  Haha, geweldig!! Da’s precies ook wel iets voor mij die Bellah blouse. Zo zonder knoopsgaten en al. Jouw exemplaar is in alle geval super!
  En wat een kringloop vondst!

 • CarlaK
  mei 1, 2017

  strike a pose….. zalig geschreven en schoon gemaakt !

 • S*fie
  mei 1, 2017

  geweldige poses en dankzij de klare uitleg het proberen waard 😉

 • karla
  mei 1, 2017

  Haha hilarisch je verwoordingen! Knap hemdje!

 • Tialda
  mei 1, 2017

  Mooie blouse!
  En de poses! Zo ook helemaal niet mijn ding. Maar gewoon ff gegoogled? Dat ik daar niet aan heb gedacht!

 • withlovebyeva
  mei 2, 2017

  Hahaha, hilarisch alweer! Jouw blogberichten zijn toch telkens pareltjes! <3

 • Regina
  mei 2, 2017

  hihi zalig uw commentaar 🙂
  mooie blouse ook

 • Charlotte
  mei 2, 2017

  Haha, schitterend! Zowel het bloesje als je bericht!

 • hanne
  mei 2, 2017

  Zalig, je poses! Nummer vijf wordt hier benoemd als het cola-fleske, dat is ook zo een beetje rondgedraaid, en als je juist staat, lijk je gewoon heel slank.

 • Davina
  mei 3, 2017

  Zalig die poses van jou! En ook een heerlijk bloesje 🙂

 • Marleen
  mei 4, 2017

  Hihi, leuk!
  Oh en dat stofje zou ik zo ook wel ergens willen “vinden”. Nice!

 • Naomi
  mei 9, 2017

  Ik lach me hier een breuk met de uitleg over je poses op dit redelijk vroege uur! Leuke blouse! Die kapstok foto is anders ook niet mis hoor!

 • Lies
  mei 18, 2017

  Whoehaha, ligt je contract bij Dominique al klaar? Inderdaad een tof blousje, ik kreeg net ook een gelijkaardig stofje cadeau… bedankt voor de inspiratie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.