Bommakleed 2.0

Vorig jaar maakte ik al een bommakleed en was toen vastbesloten om een tweede, verbeterde versie te maken. Uiteindelijk duurde het een jaar vooraleer jurk nummer twee er was en dit kwam voornamelijk omdat er aan het patroon een paar aanpassingen moesten gedaan worden en dit mij wat schrik aanjoeg. De halsuitsnijding moest wat ruimer gemaakt worden en de mouwen een stuk langer, maar hoe, dat was de vraag.

Gelukkig las Valerie toen ook mee en gaf ze me in de commentaren een heel duidelijke uitleg over hoe ik dat nu juist moest aanpakken. Ik volgde netjes haar instructies en zo kwam ik bij een nog betere versie van dit kleedje uit. (het patroon is er eentje van Burda en zowel geschikt voor mijn lichaamstype als mijn naaivaardigheden)

Ik koos zeer bewust voor een effen stof in een ingetogen kleur en maakte de jurk zonder contrasterende halsboord. De mouwboord liet ik achterwege en werkte de binnenzoom af met een strookje bloemenstof. Op zich is het wel leuker om voor een stof met print te kiezen en om allerlei toeters en bellen toe te voegen maar mijn Pinterstbord leert me dat ik toch het liefst simpele kleding zie, dus eenvoud it is. Al bij al ben ik wel content van het kleed. De stof op zich vind ik heel mooi, (ik bedoel het is jeans en wie hier al even meeleest, weet hoe gek ik daar op ben) maar of het nu de meest geschikte stof was voor dit model is een andere zaak. Ze valt niet erg soepel en staat wat wijd, hopelijk brengen een paar wasbeurten daar verbetering in. 

halsmouw detailcollage bommakleed

28 Responses
 • meisje
  november 12, 2016

  Ik vind het zeer geslaagd en ben geweldig fan van dit bomma kleed!
  Ik heb zelf een rokje in deze stof gemaakt, de stof wordt inderdaad minder stug na een wasbeurt.

 • Kelly
  november 12, 2016

  Ik zou het inkorten, maar verder lijkt het mij zo’n kleedje dat je elke dag kan dragen. Mooi!

  • Annelies
   november 13, 2016

   Ik zou het graag inkorten, maar met mijn ‘chubby’ beentjes gaat dat niet mooi zijn ๐Ÿ™

 • eva maria
  november 12, 2016

  Het staat je geweldig goed, ik vind dat wel tof dat het zo wijd ‘staat’. Naar mijn smaak is het ook iets te lang, maar die jeans: dikke like! Ik ben ook meer en meer voor printloos en daardoor tijdloos. Meer van dat, Annelies!

 • withlovebyeva
  november 12, 2016

  Mijn Pinterestbord zegt ook dat ik hou van simpel, maar naaien met effen stofjes doe ik nooit. Zo saai ๐Ÿ˜‰

  • Annelies
   november 13, 2016

   Saai is het wel, maar ook -voor mij althans- een pak gemakkelijker! #geenrekeninghoudenmetdoorlopendeprints

 • Johanna
  november 12, 2016

  Oh t is echt supermooi!! Echt mijn ding.

 • Katrien Depoorter
  november 12, 2016

  Prachtige jurk, die ik idd ook nog wat zou inkorten maar de midi-lengte is wel ‘in’ … Jouw eerste versie was al leuk, maar dit is idd een meer dan geslaagde 2.0 versie .
  Door de effen stof komt de snit van de jurk erg tot zijn recht !

 • Hutse Pruts
  november 13, 2016

  Heel mooi. Ik ben fan!

 • Sylvia @lilyenwoody
  november 13, 2016

  Prachtig in al zijn eenvoud! En moest je toch in een zotte bui zijn, kan je het combineren met een gepunikte ketting :-))

  • Annelies
   november 13, 2016

   Haha, dan moet ik wel eerst een mooi exemplaar vinden! Maar misschien dat ik het toch nog eens probeer hoor… ๐Ÿ˜‰

 • linda cambre
  november 13, 2016

  Mooi mooi mooi voor een ‘jeugdige’ meid als jij!

 • delphine
  november 13, 2016

  Heel mooi, ik zou zeggen jij hebt een heel modieuze bomma als je dit een bommakleed noemt ๐Ÿ˜‰

 • Nele
  november 13, 2016

  Knap en ik vind dat het niet stoort dat je kleed een beetje ‘staat’.

 • Lies
  november 13, 2016

  Mooi, mooi zeg, ik bij keihard fan van uw kleed!

 • Regina
  november 13, 2016

  nix chubby beentjes, beetje inkorten die handel ๐Ÿ˜‰
  mooi hoor!

 • Juffertje in het Groen
  november 13, 2016

  Heel mooi! Leuk stofje ook.

 • Nobutterfly
  november 13, 2016

  Heel mooi! Soms zijn toeters en bellen nergens voor nodig

 • sarah
  november 13, 2016

  Oooh deze jurk is echt kei kei mooi!! Ik ben helemaal fan!

 • Chris
  november 13, 2016

  Simpel vind ik altijd het stijlvolst.
  Meestal was is mijn stof voor. Tenzij het jersey is. Voorwassen maakt de stof direct lekker soepel en maakt ook dat je afgewerkte stuk niet meer gaat krimpen.

 • Tamara
  november 13, 2016

  Oh, ik vind deze jurk geweldig geslaagd!! Dat het zo wat “stijf” staat maakt ‘m net extra leuk vind ik!! Korter of niet… moeilijk te zeggen, maar je moet het zeker niet laten voor je benen volgens mij!! Mooi!

 • Naomi
  november 14, 2016

  Leuk dat er nog eens een jurk vanonder uw naaimachine rolt! Weer in uw ondergoed genaaid?

  • Annelies
   november 14, 2016

   Haha, deze keer niet! ๐Ÿ™‚ Nu wist ik al dat het ging passen!
   (en maar goed ook, want voor ondergoed alleen was het wat te koud…)

 • majella vandeputte
  november 14, 2016

  wat een geweldig jurkje… bomma, bomma… ik zie geen bomma maar een hippe madam

 • Eva
  november 16, 2016

  Hij is echt heel erg mooi geworden! En wat ontzettend gaaf dat je ‘m helemaal zelf gemaakt hebt! Ik ben afgelopen zomer begonnen met een jurkje maar zonder patroon en ehm ja.. dat was niet de beste keuze ๐Ÿ˜‰

 • jochapeau
  november 16, 2016

  Dat ziet er gewoon perfect uit !!! Perfecter dan perfect zelfs !

  • Annelies
   november 16, 2016

   Merci! Komende van een top-naaister als jij is dat een heel schoon compliment!

 • katleen van roy
  november 20, 2016

  Ik vind dit een hele mooie versie ! Persoonlijk hou ik wel meer van driekwart mouwen, maar smaken verschillen !

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.