Van Blogger naar WordPress

Hallo en welkom op mijn nieuwe blog dezustervan.be! Hopelijk heb je het goed gevonden en wil je nog even blijven. Ik heb mijn best gedaan om het hier zo mooi en praktisch mogelijk in te richten, zonder het vertrouwelijke gevoel van mijn Blogger blog kwijt te geraken. Ik heb jarenlang heel graag geblogd op mijn Blogger stekje, maar de laatste maanden begon het een beetje te wringen en dus heb ik -redelijk halsoverkop- beslist om te migreren naar een WordPress.org website.

Ik schaftte me een eigen domeinnaam aan, koos een theme en ging aan de slag. Het was best een steile leercurve en het heeft langer geduurd dan verwacht, maar uiteindelijk is de blog ongeveer lanceer-klaar. Mijn perfectionisme wordt nog wel op de proef gesteld omdat er een hele grote hoop blogberichten nog niet zijn zoals het hoort -denk zo ongeveer een 400-tal berichten- maar ook die zullen in de loop van de tijd nog wel op punt gesteld worden.

Het grootste obstakel in het hele verhuisproces was het importeren van mijn oude blogcontent. Om de een of andere reden wou het maar niet lukken en heb ik met een omweg via WordPress.com moeten werken. Verre van ideaal en een oorzaak van veel onnodige stress. Hierdoor zijn er spijtig genoeg ook zeer veel foto’s niet mee verhuisd. Dus als ik je 1 raad mag geven voor wie ook twijfelt om over te schakelen naar WordPress: doe het zo snel mogelijk! Want hoe langer je wacht, hoe meer content je moet importeren en aanpassen. Verder ben ik héél content van mijn nieuw onderkomen en ik hoop van jullie hetzelfde. Voor al wie mijn blog volgt via Bloglovin’ zou er geen probleem mogen zijn, voor wie volgt via Feedly zal het nog niet in orde zijn, denk ik. Hoe ik dat juist moet aanpassen, moet ik nog eens onderzoeken. Ik ben alvast benieuwd wat jullie ervan vinden. Zelf bekeek ik deze blog al zo vaak de laatste weken, dat ik het niet meer weet. Denk eraan, foto’s en links staan nog niet op punt, alle andere mankementen of opmerkingen kan je in een reactie hieronder achterlaten. En dan druk ik nu met een klein hartje op ‘publiceren’.

 

19 Responses
 • Katrien
  oktober 3, 2016

  Hi Annelies, ik volg je via feedly en ik kreeg in elk geval jouw bericht in mijn feed binnen, wel zonder foto. Mooie nieuwe stek hier, mooi design, strak, hou ik van!

 • withlovebyeva
  oktober 3, 2016

  Ik vind het prachtig prachtig prachtig. Ontzettend professioneel en heel erg stijlvol. Mooier dan de Bloggerversie ook. Je doet mij twijfelen over die overstap 😉

 • els
  oktober 3, 2016

  Proficiat met de overschakeling. Het lijkt nu een meer internationale blog.

 • Kathleen
  oktober 3, 2016

  Ziet er heel proper uit! Dikke duim!

 • Carla
  oktober 3, 2016

  Het ziet er allemaal strak en mooi uit.

 • Gaëtane Goffin
  oktober 3, 2016

  Ziet er knap uit :-)!

 • oon
  oktober 3, 2016

  Oh, het is mooi, strak,wit! Ik ontdek het graag!
  Ik blijf nog even op Blogger, denk ik. Vooral die foto’s opnieuw linken zie ik echt niet zitten.
  En wat een dag om om te schakelen 🙂 xxx

 • MamC
  oktober 3, 2016

  Fris en strak design, ik blijf fan!

 • Mieke
  oktober 3, 2016

  Ik kan het hier wwel gewoon worden denk ik! Proficiat met de migratie!

 • Kelly
  oktober 3, 2016

  Mooooooi! Doet me er ook weer aan denken dat ik de mijne toch nog altijd wat moet finetunen, maar de prioriteiten liggen toch efkes wat anders 🙂 Heel erg fan van jouw nieuwe stekje alleszins, goed goed goed gedaan!

 • eva maria
  oktober 3, 2016

  Congrats, Anneliesje, I like het nieuwe stekje big time! Ik zou zooooooooo graag overschakelen maar zie niet in wanneer ik dat allemaal zou moeten doen, dus ik blijf nog even waar ik ben en gebruik jouw tips & tricks om hier en daar iets aan te passen. Ik kwam hier graag, en zo mogelijk nu nog liever. Well done! xxx

 • Nele De Cock
  oktober 3, 2016

  Welkom op je nieuwe stek. Ik blijf volgen en vind het een prachtig resultaat!

 • Ellen
  oktober 3, 2016

  Heel mooi geworden!

 • Lies
  oktober 4, 2016

  Oh wat is het hier mooi. Ik ben hier graag, op uw nieuwe plekje!

 • liebest
  oktober 4, 2016

  Knap ! Ik lees hem ook op feedly.. zonder problemen stond hij bij mijn feed..

 • Noëlla
  oktober 4, 2016

  Zo mooi!! Veel blogleestijd heb ik niet meer, maar jouw blog staat toch steeds bovenaan mijn leeslijstje… Nu nog meer…

 • Nele
  oktober 6, 2016

  Oh, hier ben ik graag! Vanzelf gevonden dankzij mijn feedlyfeed :-).

 • SewBel
  oktober 17, 2016

  Hallo! Ook ik vind het enorm stijlvol, eenvoudig en modern en het geeft een veel internationalere indruk. Knap werk dus! Ik dacht alleen dat het maken van een eigen domein op wordpress.com betalend is; of is dit recent veranderd?

  • Annelies
   oktober 17, 2016

   Dank je!

   WordPress.com is op zich gratis, maar voor een eigen domeinnaam moet je steeds betalen. Deze blog draait op WordPress.org en daar moet je zelf voor zowel de hosting als een domeinnaam zorgen en is dus altijd betalend.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.