Zeg het met bloemen

Ik wil graag geloven dat ik geen meeloper ben en niet vatbaar ben voor de laatste trends, maar eigenlijk, who am I kidding?  Sommige modegrillen laat ik inderdaad wijselijk aan me voorbij gaan wegens het bereikt hebben van een bepaalde leeftijd of omdat ik het gewoon gatlelijk vind (Ik kan met de nodige fierheid zeggen dat ik deze gedrochten nooit heb gedragen!), maar andere trends sluipen wel stilletjes mijn dagelijkse leven binnen. Enter de witte sneakers bijvoorbeeld. Of de flanking trend. Allemaal modegrillen waar ik als een mak schaap in meega en de laatste tijd is daar de liefde voor een uitbundig bloemenmotief bijgekomen.

Nu is dat eerlijk gezegd iets dat ik sinds de nineties al geweldig vind. Als 14-jarige droeg ik al bloemenjurkjes à la Alicia Silverstone en het is een liefde die altijd wel als een waakvlammetje bleef branden. Dus toen al die bloemenpracht vorig jaar weer zijn intrede deed was ik uiteraard zeer blij. De bloemenstoffen vermenigvuldigen zich traag maar gestaag in mijn stoffenkast en ik schafte me alvast een zalig zittend bloemenkleed aan. Ook liet ik me verleiden tot het kopen van een paar rollen uitbundig floraal behang hoewel ik begot niet zou weten waar ik het moet hangen. (Ter mijner verdediging kocht ik ze wel aan 50 % korting waardoor mijn meeloopschaamte zich logischerwijs ook met de helft reduceert, ah ja.)

Eén van die mooie stofjes kocht ik tijdens de zomer van 2016 bij Eva. Zij maakte er al een pracht van een jurk van voor haar dochter en ik kocht daar het overschotje van, in een opwelling zonder te weten waarvoor het ging dienen. Anderhalf jaar lag het zeer gekoesterd te wachten op een doel en toen ik beu gekeken was op dit kleine tasje dat ik voor mijn trip naar New York maakte, wist ik meteen waarvoor het kon dienen.Die tassen voor New York bleken trouwens eenmaal terug thuis ook hun nut te bewijzen. Ik schipper namelijk altijd tussen het gebruik van een grote of kleine tas; een grote is gemakkelijk voor al mijn rommel of boodschappen mee te zeulen, een kleine is dan weer praktisch omdat je je handen vrij hebt. Kiezen is verliezen zeggen ze maar daar doe ik niet meer aan mee. Voortaan neem ik beide tassen mee en laat de grote gewoon in de auto of op het werk staan en neem enkel de kleine mee wanneer nodig. Een systeem dat prima werkt voor mij.

insert your content to be over the parallax image 
Maar die kleine tas met tijgerstrepenprint was dus wegens beu-gezien klaar voor vervanging en daar bleek de bloemenstof ideaal voor. Ik maakte een tasje met exact dezelfde afmetingen, niet te groot, niet te klein en zonder enige frullen of details. De print is genoeg op zichzelf. Die stof is geen gewoon katoen, maar scuba. (Liefst uit te spreken als ‘skoe-bha’ zoals Hank Azaria dat zo heerlijk doet in ‘Along came Polly’. Solid.) Omdat het nogal dun en vooral stretch is, heb ik het verstevigd met plakkatoen. Hierdoor kreeg het de perfecte dikte en stevigheid. De voering is gemaakt van Ikea canvas en het hengsels recupereerde ik van het oorspronkelijke tasje.

Het volgende bloemenproject wordt hopelijk een jurk uit deze stof. En ik zeg wel degelijk hopelijk want kleedjes rollen met net iets minder gemak (understatement!) vanonder mijn naaimachine dan ritstasjes dat doen. Patroonsuggesties zijn trouwens steeds welkom!

9 Responses
 • Nele
  februari 12, 2018

  Oh, instant fan van dit mooie tasje!

 • Dreamstuff
  februari 13, 2018

  Mooi, ben ook al geswicht voor een bloemenblouse… wat zeg ik…. al voor twee bloemenblousen…. soms is het fijn om de mode mee te doen (en soms ook juist om dat niet te doen 😉 – mooie tas!

 • Griet
  februari 13, 2018

  Vrouw! Het zijn bloemen! Bloemen komen uit de natuur en zijn altijd mooi!

 • Khadetjes
  februari 13, 2018

  Haha, en ik maar gokken op een kledingstuk met bloemen ;).

  • Annelies
   februari 14, 2018

   Dat is in ieder geval het plan, maar of het mij ook gaat lukken… #fingerscrossed

 • Mieke
  februari 15, 2018

  ha, ik ben vandaag assorti met jouw tasje, toevallig! ik maakte ooit eens een raglan sweater met die bloemen in het voorpand. ook ik ben een meeloper 🙂

 • Sonja
  februari 19, 2018

  gatlelijk LOL, dat had ik nu nog nooit gehoord 🙂

  • Annelies
   februari 19, 2018

   Haha, en dan nog het liefst op zijn Kempisch uitgesproken! “gatlellek”

 • eva
  februari 20, 2018

  Haaaaaa, hier ben ik eindelijk! Zo een schoon tasje, ik kan niet geloven dat ik die stof wegdeed zeg, what was I thinking 😀 Het behang hangt hier ook al effe tegen de muur, ik heb nog wat overschot voor een extra muurtje geloof ik, zo schoon hè. Flowers rule!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.