BERNINA CHALLENGE: WINNAAR

Toen de vorige editie van La Maison Victor verscheen, las ik daarin een oproep voor de Bernina Challenge. Een wedstrijd waarbij ze meer dan 100(!) naaimachines weggeven: eentje per dealer, eentje voor iemand die zijn stem uitbrengt en dan nog drie machines voor de internationale winnaars. Dit leek me wel een leuk tussendoortje en eens iets totaal anders dan tassen maken dus schreef ik me in en ging aan de slag. Met de lente in het land en een voorliefde voor insecten was mijn ontwerpje snel gekozen.

Ik maakte verschillende beestjes uit restjes stof: vlinders, libellen, spinnen en hommels. Deels werden ze met de machine genaaid en deels met de hand. Het was een echt prutswerkje; sommige stukjes waren maar een paar vierkante millimeter groot, toch was het erg leuk om te maken. Zo af en toe met de hand naaien is erg zen.


“Het moest allemaal niet te netjes zijn. De natuur is dat ook niet.”


Het gras en de bloemen werden uit witte, groene en gele restjes katoen gemaakt, de bomenstof is van Robert Kaufman. De witte badstof zijn twee dunne handdoeken (dun, zodat de cape uit twee lagen stof kon gemaakt worden en zo de stiksels niet zichtbaar zijn aan de binnenkant) van Zeeman, de voering en de lintjes van groen tricot. Het gras naaide ik met een gewone rechte steek vast, want 1, ik hou totaal niet van appliqueren en 2, het moest allemaal niet te netjes zijn. De natuur is dat ook niet.

Op zich is het uiteraard een heel simpel patroon, maar toch was het even puzzelen om de kap er juist aan te naaien. Ook het biaislint in het puntje van de halsuitsnijding op een ordentelijke manier vastnaaien, was een uitdaging. Dat bloemetje, beste mensen, hangt daar niet voor niets. 😉

Bernina challenge 2
Bernina challenge 3
Bernina Challenge 4

Bernina challenge 5

Bernina challenge 6

Foto's met ster35-001

Ik leverde mijn badcape binnen bij de vriendelijke mensen van Van Rooy in Lier en na twee weken afwachten kreeg ik het bericht dat mijn cape het gehaald had. Ik had gewonnen!! En zo mocht ik vorige zaterdag na een korte uitleg, een toevallige ontmoeting met haar en de obligatoire in-ontvangst-neemfoto (met vettig haar trouwens, want soms heeft een mens niet het geduld om zijn haar eerst te wassen) mijn nieuwe naaimachine in ontvangst nemen. Een Bernina Simply Red.

bernina

Bernina challenge 8

Ondertussen gaat de wedstrijd op internationaal vlak verder en ontvangt de mooiste cape een super Bernina naaimachine. ‘De mooiste’ is in dit geval wel relatief aangezien het niet gaat om smaak, maar om wie de meeste stemmen ronselt. Blijkbaar werd er al serieus gesjoemeld met die stemmen (sommigen hadden al meer dan duizend stemmen achter hun naam na drie dagen) en heeft de organisatie hun stemprocedure ondertussen moeten aanpassen. Zelf maak ik me geen illusies om bij de winnaars te horen en ben ik al heel content met mijn Bernina Simply Red.

Wie toch wil stemmen, kan dit uiteraard doen. Hier moet je daarvoor zijn en wie weet win jij wel een Bernina 350 PE. Veel succes!

Update: Ondertussen heeft Bernina de wedstrijd nogmaals aangepast omdat er nog steeds vals werd gespeeld. Alleen de deelnemers mogen nu onderling stemmen. De Bernina 350PE wordt wel verloot onder iedereen die reeds zijn stem heeft uitgebracht. Toch nog een dikke merci aan iedereen die de moeite heeft gedaan om op mij te stemmen.

Bernina challenge 9

24 Responses
 • Ingrid Orens
  juli 4, 2015

  Stem uitgebracht want uw cape is super schoon !! En wie weet heb ik wel de sjans om ook eens iets te winnen ;-))

 • R!TS
  juli 4, 2015

  Wat een prachtige cape ! En ook heb ik een stem uitgebracht
  Veel succes!

 • papa en mama
  juli 4, 2015

  Mijn stem heb je zeker , mooi en origineel de cape !
  Groetjes
  Doortje

 • Ik maak het zelf nu
  juli 4, 2015

  Leuke cape,had ik niet zien staan tussen al die creaties en top dat je een nieuwe naaimachine gewonnen hebt!!

 • S*fie
  juli 4, 2015

  Waaw proficiat!!!

 • Patricia
  juli 4, 2015

  Prachtig….Ik zou graag voor je stemmen ,maar hoe doe ik dat?

 • Marijke
  juli 4, 2015

  knap

 • Karla
  juli 4, 2015

  Een paar klikjes verder, gestemd!

 • With love - by Eva
  juli 4, 2015

  Keitof vind ik deze!

 • KellyJade
  juli 4, 2015

  Ik wou al dat ik terug jong genoeg was om zo'n leuke cape te mogen dragen…

 • CreativEls
  juli 4, 2015

  Een heel mooie cape en super creatief uitgevoerd.

 • Saskia Vandenbroeck
  juli 5, 2015

  Gestemd voor je super originele cape!! Die Bernina Simply Red heb je in ieder geval dik verdiend!

 • moois van me
  juli 5, 2015

  da's echt wel terecht gewonnen zo te zien ! Plezier ermee !

 • Plien
  juli 5, 2015

  Mooie cape, proficiat met je naaimachine, en je stem voor de grote verloting is ook binnen!

 • Patricia
  juli 5, 2015

  gestemd,nu lukte het wel

 • eva maria
  juli 5, 2015

  Fantastisch! En zo toevallig dat ik daar nét ook was :-))

 • Paspelpoezen
  juli 6, 2015

  Hoera!!! Zo blij dat je gewonnen hebt. Ik ben zo snel gaan stemmen, dat ik toen niet eens naar je cape hebt kunnen kijken. Maar na deze foto's gezien te hebben: een terechte winnaar! (An)

 • sandra Van den Broeck
  juli 6, 2015

  proficiat, weer iets om jaloers op te zijn

 • de zussen
  juli 8, 2015

  Wat een tof tafereeltje op die cape!
  Proficiat met je nieuwe aanwinst!!
  zus 3

 • Evi Vd Brande
  juli 8, 2015

  Ik heb ook even voor je supermooie cape gestemd!

 • Leen
  juli 8, 2015

  Waauw! Wat een pareltje! Een terechte winnaar!

 • linda cambré
  augustus 20, 2015

  Wauw heel knap, weeral trots op mijn petekind !

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.