de beren van about blue fabrics + mini giveaway

Zwemmen. Dat is waar het allemaal mee begon of beter gezegd zou mee moeten beginnen, want ik ben nog altijd niet begonnen. Verwarrend? Oké, bear with me (haha, snap je?) ik leg het even uit. Ik ben nooit van de sportiefste geweest en zal het spijtig genoeg ook nooit worden. Toch wordt het op een bepaalde leeftijd duidelijk dat een beetje sport nodig is en als ook de huisdokter zegt dat wat beweging goed zou zijn, weet je dat je in actie moet schieten.

Na verschillende jaren joggen en een combinatie van een pijnlijke achillespees en een totaal gebrek aan looptalent is het dus tijd voor iets anders. Nu heb ik altijd wel van zwemmen gehouden en geïnspireerd door haar badprestaties (1 kilometer!!), besloot ik dat een wekelijkse trip naar het zwembad nog wel zou lukken. Ik schafte me een nieuw badpak aan en wachtte geduldig op de nodige moed om me er ook daadwerkelijk mee in het zwembad te vertonen. Na drie maanden tevergeefs wachten was er nog steeds geen moed te bespeuren en borg ik mijn plannen stilletjes op.

Tot de beren van About Blue Fabrics hun opwachting maakten. Ik zag er meteen een tas in en dan wel zo’n typische sporttas uit de jaren ’80. Als dat me niet richting zwemkom kon krijgen, dan weet ik het ook niet. Als uitgangspunt gebruikte ik het patroon van de kleine Sofia tas, maar aangezien jaren ’80 tassen echte ‘worst’ modellen zijn, hertekende ik de zijkanten. Ook de zakken tussen de hengsels liet ik achterwege en verving deze door een zakje in het zijpand.

About Blue Fabrics BLOS Omdat de stof geen klassieke tassenstof is, het is french terry, verstevigde ik deze met plakkatoen. Voor de voering koos ik wit canvas. Zwarte tassenband en een minimum aan fournituren, enkel een rits en twee passanten maken de look af. Eighties gym bag meets 2017, of zoiets.

About Blue Fabrics BLOS

Ondertussen kon ik nog steeds niet naar het zwembad want er moesten eerst foto’s van de tas gemaakt worden vooraleer die in gebruik gaat. Ah ja, opoffering voor de blog en al. Misschien volgende week? Of de week nadien? Wie zal het zeggen? Ooit komt het er van.

About Blue FabricsMINI GIVEAWAY

De dames van About Blue Fabrics waren gul in het knippen van de stof en daarom heb ik nog een mooi stukje beren op overschot. De lap meet ongeveer 65 x 100 cm en dat lijkt me genoeg voor een kinder T-shirtje of rokje. Weet ik veel, ik maak geen kleren, maar wie het wil laat hieronder gewoon een reactie achter en wie weet komt de stof binnenkort jouw kant op!About Blue Fabrics BLOS

Stof: Beer Blos – Bambiblauw

Tassenband, rits & passanten: Madeline de Stoffenmadam (Zij hebben de BESTE* passanten!)

 

*inside joke 😉

78 Responses
 • Tuerlinckx Vera
  maart 29, 2017

  Die tas is om te stelen!
  Geef je die stof echt weg , niet te geloven …. ik zal stilletjes hopen
  Vera

 • CarlaK
  maart 29, 2017

  ooooh rekbare stoffen tasproof maken door er versteviging aan te bevestigen… hoe slim is dat !!! Dat ga ik ook proberen, misschien wel et jouw restlap… liefs!

 • Jo Chapeau
  maart 29, 2017

  Oooo ! Deze vindt ik echt schitterend ! (French terry voor een tas, dat biedt mogelijkheden !)

 • Vink
  maart 29, 2017

  Maar zeg, zo ontzettend mooi!!!

 • Jozefien
  maart 29, 2017

  Ooo geweldig!

 • KatrijnB
  maart 29, 2017

  Tof! Mooie tas…

 • Charlotte
  maart 29, 2017

  Heel leuk! Ben ook geen sportieveling maar met zo’n tas zou je bijna zin hebben om te sporten, bijna…

 • made by xenium
  maart 29, 2017

  Supermooie tas! Ik zou ook wel zo een mooie tas willen (moest ik sporten).

 • Ria Fierens
  maart 29, 2017

  Mooie tas, en een duwtje in de rug. Ik kan uit ondervinding spreken en ga nu 2xperweek 1uurtje sporten. Zwemmen is volgens mij een heel gezonde sport. Hopelijk start je toch nog……is volgens deskundige in de krant het beste seizoen om te beginnen : lente. Enne….ja uit het restje krijg ik toch nog iets voor een 6jarig kleinkind, wie weet…

 • Eefje
  maart 29, 2017

  Dat vind ik wel een mooie uitvoering voor een tas! Tricotrestjes komen altijd van pas voor een kleine meid zoals die van mij 😄.

 • Liesbet Rombaut
  maart 29, 2017

  Daar past zelfs een jurkje uit denk ik, ik doe mee!

 • Hedwig Geukens
  maart 29, 2017

  Een super tas en dat stofje komt zeker van pas voor en kruippakje oor mijn kleinzoontje.

 • Tine Van Oevelen
  maart 29, 2017

  Oh heerlijk, zwemmen! Gewoon doen!
  Ik krijg uit dat restje nog een mooie Tijs salopette 🙂

 • Laura
  maart 29, 2017

  Wat een zalige berentas…
  Stiekem vind ik het wel jammer dat mijn kinderen allemaal een sportclub-tas hebben, ik kan me dus niet uitleven in sporttassen maken (en dat voor een sportjuf 😉 )
  Ik duim voor jou dat met het lente-zonnetje ook de zin komt om sportief uit de hoek te komen!
  Nu stilletjes hopend op het stukje stof, daar krijg ik nog wel iets uit gemaakt!.

 • Evi VdB
  maart 29, 2017

  Oh supermooie tas, en supermooie stof! Ik wil graag meedoen…

 • Els M
  maart 29, 2017

  Prachtige tas! En dat lapje zou hier ook zeker welkom zijn!!

 • Kaat
  maart 29, 2017

  Ik hoop dat dat stofje mijn kant mag uitkomen!

 • Nele
  maart 29, 2017

  Waw, opnieuw een pareltje!

 • Khadetjes
  maart 29, 2017

  Die twee Khadetjes van mij volgens nog steeds privé zwemles omdat dat mij de luxe geeft van zelf een uur te kunnen zwemmen – naast het feit dat zij dus ook gewoon goed gaan kunnen zwemmen 😉 -; onbetaalbaar als je het mij vraagt! Dus beschouw dit maar als de shot onder uw *** of het vriendelijke duwtje in de rug om gewoon in dat zwembad te springen, al helemaal met zo’n mooie tas erbij – valt het op dat ik vermijd te zeggen waarmee ik naar het zwembad trek? Een tas in French terry begot, volgens mij ben jij de enige die daar zo schoon mee wegkomt trouwens ♥
  –oh, ik ding niet mee naar het stofje!–

 • Annie
  maart 29, 2017

  Wauw! Een prachtige tas! En zwemmen, gewoon doen!

 • Evi
  maart 29, 2017

  Zo’n leuke tas! Ik doe graag mee voor het stof’restje’ 🙂

 • georgina
  maart 29, 2017

  Mooi stofje en zeer geslaagde tas!
  Ik zie het restje stof helemaal zitten!

 • Katrien
  maart 29, 2017

  Met zo’n tas wil ik ook wel gaan zwemmen! En ik wil me graag ‘opofferen’ om met het stofje een T-shirtje te maken voor mijn zoontje!

 • Veronimo
  maart 29, 2017

  Met zo’n tas wil ik ook wél gaan sporten, zelfs als het zwemmen moet zijn… ;o) Niet zo m’n favoriete hobby, maar dat stofje staat wel op de favorietenlijst :o)

 • Greet
  maart 29, 2017

  Oooo, wat een prachtige stof! Ik waag graag mijn kans voor een klein rokje voor een klein meisje…

 • Jessy
  maart 29, 2017

  Mooie tas en stofje. Ik waag mijn kans, mijn zoontje gaat die stof beregoed vinden 😉

 • Hutse Pruts
  maart 29, 2017

  Heel mooi. Ik zou er zeker nog een leuk jurkje van kunnen maken voor de kleindte freubel hier 🙂

 • vanmiek
  maart 29, 2017

  Haha, ik kreeg voor mijn verjaardag in oktober een 10-beurtenkaart. Er staan nog altijd 10 beurten op. Mocht ik nu eens zo’n mooie zwemtas hebben als jij … dán …

 • Malou | Blonde Blossom
  maart 29, 2017

  Wat een superleuke tas is dit zeg! Die stof en dat model zijn allebei zo tof. Nu moet je echt wel naar het zwembad gaan hoor, weet je hoe erg je daarmee de blits kan maken! Malou x

 • Vera
  maart 29, 2017

  Oooh daar kan ik wel wat mee, zo’n lapje!
  Een T-shirt voor de kleinste spruit misschien…. Een tasje voor mij…. 😉
  Vera

 • Stipjes en datjes
  maart 29, 2017

  Leuke tas! Ik zou er niet op komen om french terry daarvoor te gebruiken.
  Ik doe ook graag mee voor het stofje

 • Lindsay K
  maart 29, 2017

  Mooie tas, echt iets om de lente in te zetten. Een stofje komt altijd van pas, dus hopen we stilletjes om eens iets te winnen.

 • Valerie
  maart 29, 2017

  O wat een leuke tas. Ik heb er zelf ook een om te gaan zwrmmen. Erg handig.
  Met dat stofje zou ik zeer blij zijn om iets te maken voor mijn kleine beer die binnenkort wordt geboren. Heel binnenkort zelfs.

 • Elke
  maart 29, 2017

  mooi! De reststof zou wel tof zijn voor een rugzakje of shortje of …

 • Ria
  maart 29, 2017

  Een berenmooie sporttas, het stofje zou hier ook wel scoren!

 • eva
  maart 29, 2017

  (Schrap mij voor de give-away hè, geen beren meer nodig hier.)
  Ik had dat nu nooit in die stof gezien hoor, maar het is je toch weer maar mooi gelukt!

 • Lieselotte
  maart 29, 2017

  Goed begonnen is half gewonnen hé, en zo’n mooie zwemzak is sowieso héél goed begonnen. Ik moet hier binnenkort ook een zwemzakje (simpeler modelletje :)) maken voor de dochter, wie weet ook wel in dit stofje! 😀

 • Hilde Crève
  maart 29, 2017

  Omdat ik mij vandaag bere-goed voel, doe ik mee !

 • Leuke tas!
  Ik waag graag mijn kans voor het stuk stof, ik krijg daar idd nog wel wat kindergerief uit 😉

 • SewBel
  maart 29, 2017

  Oh…da’s een supermooi stofje! Goed gedaan, die breitas 😉

 • Iris
  maart 29, 2017

  Zo tof, deze tas, hopelijk krijgt hij je echt aan het zwemmen…
  Ik zie mijn zoon van 4 nog wel in een beren-T-shirt lopen, als ik een beetje geluk heb…

 • Heidi
  maart 29, 2017

  Zo’n mooie tas!
  In het restje stof zie ik wel een jurkje voor mijn dochter van 4. Daar zou ze heel gelukkig mee zijn. Dus ik doe graag mee.

 • Mieke
  maart 29, 2017

  Ik wil ook wel een kansje wagen. Beretoffe tas!

 • ElkeW
  maart 29, 2017

  Heel leuk!
  En die beren, daar wil ik ook wel mee aan de slag… 🙂

 • Kim
  maart 29, 2017

  De sporttas is zooo herkenbaar eighties en tegelijkertijd keihip ‘nu’, knap gemaakt!

  Ik waag graag mijn kans en zou er onze kleine Isolde (2,5) blij mee maken. Ze vraagt iedere maandag hoopvol als ze met haar grote broer mee naar de zwemles mag… ze moet echter nog wat geduld oefenen vooraleer we haar kunnen inschrijven! 🙂

 • Madameknip
  maart 29, 2017

  Die tas ziet er echt super uit!! Zou ik zelf ook met plezier aan de schouder hangen!
  Het stofje is ook super! Ik ding graag mee!

 • Sylvia @lilyenwoody
  maart 30, 2017

  De beren passen idd heel goed bij jouw blog en onder de vorm van een tas nog veel beter! Met zo’n prachtige tas zou ik elke dag willen gaan zwemmen 🙂

 • trijnewijn
  maart 30, 2017

  Wat een leuk stofje! Volgens mij krijg ik uit die rest nog een t-shirt voor de zoon die gek is van elk exotisch dier. Van papegaai tot blauwe vinvis, van cheetah tot beer. Hij zou het met veel plezier dragen, dus doe ik hoopvol mee.

 • Mieke M
  maart 30, 2017

  Heel mooie tas. Ik wou dat ik dat kon. Het mooie berenstofje zou ik gebruiken om een truitje voor mijn zoontje te maken en wie weet kan er nog een shortje voor dochterlief uit. Nu maar duimen 😀

 • hanne
  maart 30, 2017

  Fan van je creaties! Je weet me telkens te verbazen. En met dat restje kan ik ook wel iets maken.

 • Lies
  maart 30, 2017

  En ik ondertussen maar zwemmen, waardoor ik geen tijd meer om te naaien heb! T is teen of tander he! Love the bag… ik gebruik mijn grote sofia 3 keer per week, om naar het zwembad en de ijsberen te trekken. Er is niks handiger! . Misschien jaagt het berenrestje me weer achter mijn machine?

 • Miet Aertsen
  maart 30, 2017

  Ik wil ook zo’n zwemzak! Zo schoon! en dat restje, daar krijg ik wel iets uit voor mijn kleinste man, zer zeker en vooral zéér graag!

 • Sabine Verhaeghe
  maart 30, 2017

  Lijkt me een leuk kleedje voor mijn kleindochter. Ik waag mijn kans.

 • Jozefien
  maart 30, 2017

  Haha, een restje, dat klopt inderdaad niet. Da’s gewoon nog een te worden kledingstuk.
  Ik zou het niet durven, van French terry een tas maken (een tas maken tout court durf ik al amper), maar jij komt er wondermooi mee weg.
  Ik zit overigens iedere week in het zwembad met een gekregen sporttas uit de Gamma, jawel. In onze nationale driekleur.

 • Ivy Jansen
  maart 30, 2017

  Wat een toffe zwemtas !! Die moet je toch zeker over de streep en richting zwembad trekken…
  En dat “restje” wil ik wel !

 • Liesellove
  maart 30, 2017

  Het zou hier perfect passen in mijn stoffenkast 😉
  en oh wat ben ik fan van deze tas 🙂

 • Felke
  maart 30, 2017

  Zo’n mooie tas! Zou ik me direct een zwembeurtenkaart voor kopen!
  Jouw “restlapje” wil ik wel, ik hoop dan ook heel stiekem dat ze in mijn brievenbus valt! 🙂

 • ann
  maart 30, 2017

  Coole tas jong !!
  Ik wil ook wel een restje in de bus vinden…

 • Katrien VL
  maart 30, 2017

  Zo herkenbaar wat je schrijft over het zwemmen… ik ben sinds kort gestart met aquagym onder impuls van enkele vriendinnen. Omdat ik ook al jaaaaaaren niet meer sport, heb ik de zwemzak van dochterlief in gebruik genomen. Ik wil voor mezelf ook een coole zak maken, eentje die schreeuwt om mee uit genomen te worden. Wie weet word ik nog wel een sportfanaat!
  Leuke tas in een super – stofje in elk geval! Zwem ze!

 • Labs dorothy
  maart 30, 2017

  Wat een leuk stofje . Misschien een rokje voor de kleindochter ? Of een tshirtje ?
  Groetjes
  Doortje

 • Patricia Colonne
  maart 30, 2017

  Ikke ,ikke , ikke ideetje bij de vleet .Ps Ik heb jaren als vrijwilliger watergewenning gegeven , maar zelf zwemmen ,ook niks voor mij .

 • Berbe
  maart 30, 2017

  Oh oh, ikke heeeeeeel graag!

 • Davina
  maart 30, 2017

  Een superleuke zwemtas is dat! Gelukkig houden beren wel van zwemmen. En ik vrees dat veel onder deze categorie valt: het kost veel overredingskracht om je ertoe te brengen er naartoe te gaan, maar eens daar valt dat supergoed mee en vraag je je af waarom je zo lang twijfelde. En dan zit je weer een week thuis, haha.

 • Lien
  maart 30, 2017

  Ik heb hier drie beertjes die wel graag een “bere(s)tof” t-shirtje zouden willen!

 • Birgit
  maart 30, 2017

  WoW, super die tas!
  Ik zie mijn kleine hummelkes wel in dat berenstofje rondlopen 🙂

 • Karen
  maart 30, 2017

  Oh wauwie die tas! Beetje jaloers 🙂 Mijn tweejarige peuter krijgt binnenkort een ‘gjoot bed!!!’ en wat zou een geweldige berenpyjama hier nu toch heel mooi bij passen … hint hint 😉

 • Kreatita
  maart 30, 2017

  Wauw wat een toffe tas!
  En ’t stofke is natuurlijk ook superleuk. Een truitje moet zeker lukken, bereleuk 🙂

 • wendy
  maart 30, 2017

  ooh wauw weeral ene prachtig exemplaar! Ik hoop stilletjes dat ik jou lapje mag winnen, mijn zoontje zou een gat in de lucht springen 🙂

 • Daisy
  maart 30, 2017

  Oh dit doet me denken aan de yoga mat die ik hier voor mezelf kocht maar die tot heden enkel gebruikt wordt door de kids om kopjerol op te doen 😂. Het is een prachtige tas geworden dus wie weet vind je nu wel de moed om richting zwembad te trekken. Ik doe graag mee met de giveaway. Zou er graag een beary shirtje voor dochterlief van maken.

 • Wat leuk en slim een tas in deze stof! En sporten en ik dat is net zoiets….. Hoe vaak ik wel niet een nieuwe sport outfit heb gekocht 😉 Maar misschien dat ik dit jaar weer een nieuwe poging zwemmen ga wagen. Tot nu toe altijd de sport die ik iets meer dan 2 maanden vol hield.

 • Liesje
  maart 30, 2017

  Mooie tas! Ik begon met het goede voornemen om netjes te gaan lopen… ahum… Maar met langere dagen in het vooruitzicht komt het hopelijk goed. In dat lapje zie ik een schoortje om erna aan te doen en languit in de zetel te schillen ;)! Groetjes Lies

 • Madebykk
  maart 31, 2017

  Ik doe graag mee!! zo’n mooi stofke

 • Ine (iensel)
  maart 31, 2017

  Zo’n leuke tas!!! Helemaal fan! 💙 Met een 4-jarige dochter in huis weet ik wel raad met een lapje berenstof ☺

 • Mieke Jansen
  maart 31, 2017

  Haha, ik heb zo hard gelachen met je post. (Naast gekwijld over de tas uiteraard ;)) De geweldige excuses om niet te moeten sporten, tss 😉 en dan die passage over de BESTE passanten 😂 Ik durf dat te betwijfelen 😉

 • Leen Schampaert
  april 1, 2017

  OOh echt zo’n mooie stof en ook een prachtige zwemtas! Mijn 7 maanden oude zoontje zou fantastisch staan met een truitje in dit stofje!

 • leen
  april 2, 2017

  die stof is geweldig. Ik vind zeker ideetjes genoeg om er iets leuks mee te maken voor mijn kleindochter…. ze heeft nooit tasjes genoeg, zoals het voor een meisje hoort, toch !

 • Ik hoop dat deze tas toch snel in het zwembad geraakt, want ze mag gezien worden!

 • Jo-Lynn
  april 15, 2017

  Wat een zalige tas heb je weer gemaakt! Ik ben fan! Die zwemkom kom ik ook nooit binnen, ondanks de verschillende voornemens. Misschien word naaien ooit ook een sport? 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.