2017: de dingen die je niet zag

Eerst en vooral een gelukkig, creatief en vooral gezond 2018 gewenst! Het voorbije jaar werd er hier weer heel wat gemaakt. Zowel met stof, als leer, suiker, hout en wol. De meeste van die dingen geraakten ook tot op deze blog, maar sommige slaagden daar niet in. Hierbij een overzicht van de dingen die het daglicht niet zagen.

1. De rokken en de kaftans

In de zomer maakte ik uit een tweedehands katoenen stofje een eenvoudige midi rok met rits. Op zich viel die rok nog wel mee en ik plaatste bovenstaande sneak peek foto er van op Instagram. Omdat zo’n rok heerlijk zit en niet te moeilijk was ging ik voor exemplaar nummer twee. Ik kocht een prachtige bloemenstof bij Stoff.be en maakte daarvan een rok met de meest lelijke zoom ooit. Aangezien die stof alle kanten opschuift was er bij het overtekenen van het patroon het een en ander fout gelopen waardoor alles aan die rok schots en scheef is. Pogingen om de schade te herstellen waren niet afdoende waardoor die mooie stof nu ergens ligt te sterven in een hoekje van de zolder.

Die rok was niet het enige kledingstuk dat gedoemd was tot floppen. Zo maakte ik ook een stuk of drie kaftans (zowat het makkelijkste kledingstuk ooit!) en was ik toch in staat om die faliekant te laten mislukken. Op de foto ziet het er nog iets of wat draagbaar uit, in real life is het hoopje ellende. 

  2. De etagères.

Ik had het plan opgevat om een verjaardagstaart voor mijn nichtjes te maken en daar hoorde een etagère bij. Omdat eentje kopen te gemakkelijk is, ging ik in de kringloopwinkel op zoek naar spullen om er zelf eentje te maken. Ik kocht wat borden en kandelaars en ging aan de slag. Er werd ontvet, geplakt en geschilderd.

Vervolgens werd er gevloekt toen er eentje kapot viel en gezucht toen ik geen zin meer had om ze verder af te werken. Exit etagères dus.

3. De taart.

Dit was niet zozeer een grote mislukking, eerder een gebrek aan tijd en licht. Voor de eindejaarsfeesten maakte ik een ouderwetse slagroomtaart en om er toch wat uitdaging in te steken ging ik voor drie verdiepen met zelfgemaakte versieringen. Hiervoor was Pinterest uiteraard een pest een inspiratie en daar vond ik het recept voor kleine meringue rondjes en dennenappels.

Na alle voorbereidingen was het tijd om de taart te assembleren en af te werken. Voor de slagroom netjes aan te brengen had ik niet de nodige skills en geduld, maar dat viel nadien nog te maskeren met de best goed gelukte meringue en dennenappels. Toen ik er aan begon had ik visioenen van hoe ik de blogfoto’s ging maken en stylen, maar eens de tijd rijp was was het schaarse daglicht ribedebie en kon ik eerlijk gezegd ook geen pap meer zeggen. Geen blogbericht dus enkel een slecht verlichte iPhone foto rest als herinnering aan mijn taart-avontuur.

4. Het prikbord.

 

Hier ben ik wel content mee, maar vond het uiteindelijk niet interessant genoeg voor op de blog. Ook zou het teveel op een gesponsorde blogpost lijken, wat het helemaal niet was. Twee jaar geleden kreeg ik deze prikbordrol namelijk cadeau en na lang twijfelen (ik ben een weegschaal voor iets) besliste ik deze zomer om voor een bergmotief te gaan.

Uiteindelijk was het wel een leuke DIY. Niet meer, niet minder.

5. De ontbijtbrokken.

Dit klinkt vies en dat is het ook. Believe you me. In een poging om ’s morgens gezonder te eten ging ik op zoek naar een alternatief voor een boterham met choco(lade). Pinter(p)est beloofde veel, maar het resultaat was niet te eten. Ofwel is het gewoon een slecht recept ofwel ben ik gewoon niet geschikt voor dit soort suikervrije-fitte-mensen-eten. 

Tant pis, het leverde in ieder geval wel leuke foto’s op. 

No tags 0
9 Reacties
  • withlovebyeva
    januari 2, 2018

    Zelfs uw “mislukkingen” (tussen aanhalingstekens ja) leveren nog mooiere foto’s op dan mijn bestgelukten ooit zullen doen!

    • Annelies
      januari 6, 2018

      Dat betwijfel ik ten zeerste want ik heb jouw foto’s al gezien. 🙂

      Breng dan nog in rekening dat jouw ‘bestgelukten’ steeds stuk voor stuk perfect afgewerkte pareltjes zijn, dan mag je er zelfs met een wegwerpcamera foto’s van maken en je werk zal nog steeds impressionant zijn.

  • Wapiti
    januari 2, 2018

    De stukken mogen dan al mislukt of onafgewerkt zijn, ik heb genoten van de foto’s. Super!

  • Riet
    januari 2, 2018

    De ontbijtbrokken. Beetje proest, wel. 🙂 Heerlijke post. Fijn jaar!

  • Anja VH
    januari 3, 2018

    Zalig hoe je beschrijft dat die gezonde dingen niet te eten zijn! Toffe foto’s!!

  • Catherine - MamC
    januari 3, 2018

    Zalige taart ziet dat er uit! Op de foto lijkt de ontbijtkoek wel gemaakt met witte chocolade. Al zal die er niet aan te pas gekomen zijn als ik je bevinding bij het proeven lees.
    Mooie foto’s in elk geval!
    Voor dat wat in 2017 niet liep zoals je hoopte, wist een wijs man het volgende: “A person who never made a mistake never tried anything new.”
    Veel inspirerende kansen tot creativiteit gewenst voor 2018!

    • Annelies
      januari 6, 2018

      Awel zie, dat van die witte chocolade dacht ik dus ook! Ergens in mijn hoofd verwachtte ik (geheel onterecht en compleet onlogisch uiteraard) om lekker zoete en zachte chocolade te eten en in de plaats zat ik op een stuk zure, bevroren yoghurt te knabbelen. Niet tof hoor. En al zeker niet ’s ochtends.

      Ook voor jou een mooi en creatief 2018 gewenst!

  • eva
    januari 5, 2018

    Geweldig om te lezen, deze. En die taart man!

  • Kris
    januari 17, 2018

    Met al je zogenaamde mislukkingen -hoe komt het dat ik daar enorm aan twijfel? 🙂 maak jij nog een fantastische blogpost. Inderdaad jammer dat je niet meer foto’s van je taart hebt. Ze zag er fantastisch uit en ze smaakte zeker en vast heerlijk. Ook dat kan je! Knap hoor.

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *